BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.438,81
HABER /  POLİTİKA

Bugün Pamuka yarın Şafaka

Yazıcıoğlu, ''Orhan Pamuk'a Nobel ödülü verdiler. Yakında Elif Şafak'a da verirler.

Abone ol

BBP Genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Orhan Pamuk'a Nobel ödülü verdiler. Yakında Elif Şafak'a da verirler. Çünkü Türke, Türk vatanına sövüyorsanız ödül veriyorlar'' dedi. Gelir Uzmanları Derneği Başkanı Kadir Çınar ve derneğin yönetim kurulu üyeleri Yazıcıoğlu'nu partisinin genel merkezinde ziyaret etti.

Yazıcıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, vergideki adaletsizliğin kayıtdışı ekonomiyi artırdığını ifade ederek, vergi sisteminin ''yaygın, tahsil edilebilir, üretenin üretim gücünü kırmayacak ve tüketenin tüketimini engellemeyecek'' şekilde yeniden yapılması gerektiğini söyledi. Gelir Uzmanları Derneği Başkanı Çınar ise dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Yazıcıoğlu, gazetecilerin yazar Orhan Pamuk'a Nobel ödülü verilmesi ve Fransa Parlamentosu'nun ''Sözde Ermeni soykırımını reddedenlere cezai yaptırım öngören yasa teklifini'' kabul etmesini nasıl değerlendirdiği sorularını yanıtladı. Yazıcıoğlu, konuya, ''Bir Türk ödül aldı'' şeklinde bakıldığında, bunun onur verici olduğunu, ancak ''ödülün niçin verildiği'' çerçevesinde düşünüldüğünde ise batının ikiyüzlülüğü ve gerçek niyetinin görüleceğini söyledi.

Yazıcıoğlu, ''Eğer Türklüğe, Türklük değerlerine, Türkiye Cumhuriyeti devletine hakaret ediyorsanız, Türkiye'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne karşı ihanet odaklarıyla işbirliği yapıyorsanız batı sizi kucaklar, bağrına basar ve ödül verir'' diye konuştu. Batının Türkiye'ye karşı tarihi düşmanlığından hiçbir zaman vazgeçmediğini ve Anadolu'yu Türksüzleştirme hayallerinin hep devam ettiğini ifade eden Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: ''Türkler 1.5 milyon Ermeni'yi katletti diyen yazara ödül veriyorlar. Bu bir tesadüf değil. Niye Orhan Pamuk'a Nobel ödülü verdiler? Gerçekten otantik doğu kültürünü romanlarında çok işi işlediği, doğu kültürünün içindeki hüznü satırlarıyla iyi aksettirdiği için mi, yoksa sipariş düşünceleri iyi bir şekilde romanlaştırmak suretiyle Türk tarihine, milletine iftirada bulundu diye mi? Bunun ikisini ayırt etmek lazım. Pamuk'a Nobel ödülü verdiler. Yakında Elif Şafak'a da verirler. Çünkü Türke, Türk vatanına sövüyorsanız ödül veriyorlar.''

Yazıcıoğlu, Fransa Parlamentosu'nun, ''Sözde Ermeni soykırımını reddedenlere cezai yaptırım öngören yasa teklifini'' kabul ederek, hem ekonomik hem de siyasi anlamda kendi topuğuna kurşun sıktığını söyledi. Fransa'nın bu davranışla Türkiye'ye karşı ''açık bir düşmanlık'' sergilediğini belirten Yazıcıoğlu, Türkiye'nin bu noktada batının ikiyüzlülüğünü göstermek için hem İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurması hem de Fransa'ya karşı ticari yaptırımlar uygulaması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin AB hayalinden vazgeçerek, kendi gerçeklerine dönmesi ve bu coğrafyada kendi medeniyetini yeniden diriltmesi gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, ''AB bir hayal tünelidir, bu tünelden çıkalım. Batının önümüze koyduğu havucun peşinde koşmaktan vazgeçelim'' dedi.