BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  SPOR

Komşuda futbol skandalı

Bulgaristan Milli Futbol Takımı skandallarla sarsıldı

Abone ol

Bulgaristan Milli Futbol Takımı'nda uzun süredir devam eden anlaşmazlıklar skandala neden oldu. Teknik direktör Hristo Stoitchkov ile kavga eden takım kaptanı Stilian Petrov, milli takımdan ayrıldığını açıkladı.

13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde (G) Grubu'nda mücadele eden takımda, geçen çarşamba günü yapılan ve 1-0 Bulgaristan'ın galibiyetiyle sonuçlanan Lüksemburg maçından sonra, Stoitchkov ile Petrov arasında ağır ifadelerin kullanıldığı bir tartışma yaşandı.

Olayların ardından bir açıklama yapan Petrov, Stoitchkov yüzünden takımda uyumsuzluklar yaşandığını ve Stoitchkov'un yönetimi altındayken milli takımda forma giymek istemediğini söyledi. Aston Villa'da forma giyen 27 yaşındaki futbolcu, ''Stoitchkov göreve geldiğinden bu yana birçok olay yaşadım. Bu kararı vermemde bu olaylar etkili oldu'' dedi.

-STOITCHKOV: ''PETROV, TAKIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ''-

Öte yandan teknik direktör Stoitchkov, Petrov'un, Bulgaristan'ın gelmiş geçmiş en önemli oyuncularından biri olduğunu vurguladı. Petrov'un, bu karardan dönmesini umut ettiğini kaydeden Stoitchkov, ''Ben de futbol oynarken bir kez milli takımı bırakmıştım, ancak geri döndüm. Stilian Petrov'un milli takımda çok önemli bir yeri var. O bizim kaptanımız'' diye konuştu.

-''LAZAROV'A ÇOK ŞANS TANIDIM''-

Bu arada Stoitchkov, milli takımın en iyi oyuncularından biri olarak bilinen ve Türkiye'de Kayseri Erciyesspor forması giyen Lazarov'u da takımdan kovdu. Stotichkov, Lazarov'un performansından memnun olmadığını belirterek , ''İyi oynamamasına karşın ona sürekli şans tanıyıp duruyorum. Artık bu işin sonu geldi'' dedi.