BIST 9.765
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,93
HABER /  SPOR

İşte en iyi 30 futbolcunun listesi

Yılın futbolcusu kim olacak? FİFA, büyük ödüle layık olabilecek adayların ön listesini yayınladı.

Abone ol

Spor severler bu yıl da her sonbahar olduğu gibi spor dünyasının en önemli ödüllerinin dağıtılmasını merakla bekliyor. 18 Aralık’da Zürih’de gerçekleşecek muhteşem gecede geçen sene Ronaldinho’nun kazandığı ‘Yılın Futbolcusu’ ödülünün sahibi açıklanmadan önce bu konu üzerinde çalışma yapan FIFA uzmanları spor severlerin heyecanına heyecan katmak için bu yıl büyük ödüle layık olabilecek adayların ön listesini yayınladı.

Galatasaray'dan ayrılan ve şu an Marsilya forması giyen Fransız Franck Ribery kendisine listede yer buldu. Geçen yıl listede 7 Brezilyalı oyuncu varken bu sene bu sayı 2’ye düştü: Adriano ile Kaka.

Bunun aksine bu yıl Almanya’da Dünya Kupası finali oynayan Fransız ve İtalyan takımlarının her birinin 5 oyuncuyla listeye girmesi dikkat çekti. İtalyan takımı: Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Gennaro Gattuso, Alessandro Nesta ve Andrea Pirlo. Fransız takımı Le Bleus’dan da Thierry Henry, Franck Ribery, Lilian Thuram, Patrick Vieira.

İtalya ve Fransa'nın hemen ardından gelenler ise Almanya yarı finalistleri Michael Ballack, Miroslav Klose, Philipp Lahm and Jens Lehman.
Açıklanan 30 futbolcudan sadece Zidane ve Ronaldinho önceki yıllarda FIFA Yılın Futbolcusu ödülüne sahip olabildi.

İşte bu listede yer alan isimler…

"Adriano (Brezilya), Michael Ballack (Almanya), Gianluigi Buffon (İtalya), Fabio Cannavaro (İtalya), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Peter Cech (Çek Cumhuriyeti), Deco (Portekiz), Didier Drogba (Fildişi Sahilleri), Mickael Essien (Gana), Samuel Eto'o (Kamerun), Luis Figo (Portekiz), Gennaro Gattuso (İtalya), Steven Gerrard (İngiltere), Thierry Henry (Fransa), Kaka (Brezilya), Miroslav Klose (Almanya), Philipp Lahm (Almanya), Frank Lampard (İngiltere), Jens Lehmann (Almanya), Alessandro Nesta (İtalya), Andrea Pirlo (İtalya), Franck Ribery (Fransa), Juan Roman Riquelme (Arjantin), Ronaldinho (Breziya), Wayne Rooney (İngiltere), Thomas Rosicky (Çek Cumhuriyeti), Andriy Shevchenko (Ukrayna), Lilian Thuram (Fransa), Patrick Vieira (Fransa), Zinedine Zidane (Fransa)."