Levent Kırca Kimdir?

Levent Kırca, Türk komedyen,tiyatro ve sinema oyuncusu.Aslen Orduludur.İlk kez 1964'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi. 1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu.Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları...

Levent Kırca, Türk komedyen,tiyatro ve sinema oyuncusu.Aslen Orduludur.İlk kez 1964'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi. 

1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu.Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988'de başlayıp 17 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar'dan olan 4 çocuğu bulunuyor.Levent Kırca Mart 2009 Belediye Seçimleri için DSP'den Üsküdar Belediye Başkanlığı için aday olmuştur, fakat 4'üncü sırayı alarak kazanamamıştır. Olacak O Kadar'ın yeni bölümleri 30 Mayıs 2009 da başlamıştır. 

Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları 
Ateşin Düştüğü Yer 
Toros Canavarı 
Kadıncıklar 
Üç Baba Hasan 
Sefiller 
Güzel Ve Çirkin 
Oyun Nasıl Oynanmalı 

Filmografi 
Ağa Kızı, 2004 (Oyuncu : Osman Ağa-Hasan Ağa rolünde) 
Kendini Bırak Gitsin, 2004 
Şeytan Bunun Neresinde, 2002 (Oyuncu ve yönetmen) 
Son, 2001 (Oyuncu, senarist ve yönetmen) 
Ölürsün Gülmekten, 2000 
Mavi Muammer, 1985 (Oyuncu : Muammer rolünde) 
N'Olacak Şimdi?, 1979(Oyuncu: Orhan rolünde) 
Altın Şehir, 1978 (Oyuncu : Ökkeş rolünde)