BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  SAĞLIK

Koronavirüs kapan hemşire, görme, tat alma ve koku alma duyularını kaybetti

Çalıştığı hastanede koronavirüse yakalanan 25 yaşındaki hemşire Kübra Aslankılıç, görme, tat alma ve koku alma duyularını kaybettiğini söyleyerek korkutucu süreci anlattı.

Abone ol

Tedavi sürecinde görme duyusunu kaybederek bir hafta boyunca hiçbir şey göremeyen hemşire Kübra Aslankılıç, yaşadıklarını NTV yayınında anlattı.

"Hastalığın 5'inci gününde aslında iyileşip değerlerin toparlayıp taburcu olmam gerekirken sabah uyandım hiç bir şey görmüyordum." diyen Hemşire Aslankılıç, "Görme tamamen kayıp. Sadece bir ışık ve gölge görüyorum" dedi.

"Sabah uyandım hiçbir şey görmüyordum"

Aslankılıç, yaşadığı süreci şöyle anlattı: Biz 6 kişi başlamıştık Covid servisine. Tüm kalp ve damar cerrahisi servisi gönüllü olarak çıkıp Covid servisine başladı. Pandeminin 20'nci gününde 5'imiz Covid'e yakalandık. 5'imiz de hastanede yattık. Hastalığın 5'inci gününde aslında iyileşip değerlerin toparlayıp taburcu olmam gerekirken sabah uyandım hiçbir şey görmüyordum. Görme tamamen kayıp. Sadece bir ışık ve gölge görüyorum.

Tabii çok tedirgin oldum. Göremediğimi fark edince ağlamaya başladım. Arkadaşlarım doktorları çağırdı. Acilen radyolojiye indim MR çekildim. İlaçlı MR'da gözümün arka sağ bendinde bir problem olduğu tespit edildi. Bunun sonrasında ilaca bağlı olarak, bir reaksiyon olarak görmemde bir problem olduğu düşünüldü.

"Yaşamamak gibi bir şey" 

Hiçbir kronik hastalığı da olmadığı belirtilen Kübra Hemşire, "Bana bir şey olmaz" diyenlerle aynı durumda olmasına rağmen görme, tat alma ve koku alma duyularını kaybettiğini söyledi. 7 gün hiçbir şey göremediğini söyleyen Aslankılıç, hastalık sürecini "Yaşamamak gibi bir şey" diyerek tanımladı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rize-Artvin Havalimanı inşaatında inceleme
Foto Galeri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rize-Artvin Havalimanı inşaatında inceleme Galeriye Gözat