BIST 11.218
DOLAR 42,56
EURO 49,62
ALTIN 5.761,36

Vatandaşlar aktarlara akın ediyorlar ama... Kış çayı tüketimine dikkat!

Vatandaşlar aktarlara akın ediyorlar ama... Kış çayı tüketimine dikkat!

Soğukların başlamasıyla aktarlara akın eden vatandaşlar, bağışıklığını güçlendirmek için bu ürünleri satın alıyor. Uzmanlar bilinçsiz tüketim konusunda uyardı.

Vatandaşlar aktarlara akın ediyorlar ama... Kış çayı tüketimine dikkat! - Resim: 1

Soğuk havalar etkisini göstermeye başlar başlamaz Türkiye’de bitki çaylarına ilgi adeta patladı. Özellikle büyük şehirlerde aktarların önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Ihlamur, adaçayı, kuşburnu ve zencefil karışımları raflara konulduğu anda tükeniyor. Aktarlar, “Bu yıl talep geçen yıldan en az iki kat fazla. Ne getirsek hemen bitiyor” diyerek yoğunluğu anlattı. 

Vatandaşlar aktarlara akın ediyorlar ama... Kış çayı tüketimine dikkat! - Resim: 2

Vatandaşların doğal çözümlere yönelmesinin en önemli nedeni hastalık sezonunun başlaması. Birçok kişi bağışıklığını güçlendirmek, gribal enfeksiyonlara karşı korunmak ve kışın etkilerini hafifletmek için bitki çaylarına sarılmış durumda hatta bazı kişiler "Bağışıklığımızı korumak için tek çare" ifadeleri ile durumu özetliyor.  Özellikle ekonomik şartlar nedeniyle doğal yöntemlere yönelim de belirgin şekilde artmış durumda.

Vatandaşlar aktarlara akın ediyorlar ama... Kış çayı tüketimine dikkat! - Resim: 3

"KIŞ AYLARINDA KORUYUCU ETKİ GÖSTEREBİLİYOR"

ABD’deki Colorado Üniversitesi Beslenme ve İntegratif Tıp Uzmanı Dr. Emily Carter, bitki çaylarının dünya genelinde kış aylarında en çok tercih edilen desteklerden biri olmasının tesadüf olmadığını söyledi. 

Vatandaşlar aktarlara akın ediyorlar ama... Kış çayı tüketimine dikkat! - Resim: 4

Carter, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:
“Ihlamur ve adaçayı gibi bitkilerde doğal antioksidanlar bulunuyor. Bu tür içecekler, soğuk havalarda bağışıklık sistemini destekleyen hafif ama etkili bir koruma sağlar. Ancak en önemli nokta, bunların bir tedavi değil, destekleyici bir yöntem olduğunun unutulmamasıdır.”