BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Konya'da katliam! Silahlı saldırı sonrası evi ateşe verdiler: 7 ölü

Konya'nın Meram ilçesinde, bir eve düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişi acımasızca öldürüldü, evleri de ateşe verildi.

Abone ol

Konya'da bir evde 7 kişi ölü bulundu. Alınan bilgiye göre, merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Enbiya Sokak'ta bir evde 7 kişinin ölü bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Eve giren sağlık ekipleri, 7 kişinin de yaşamını yitirdiğini belirledi.

Son durum: 10 kişi gözaltında

Konya Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre yedi kişinin katledildiği olayla ilgili 10 kisi gözaltına alındı. Saldırının bir numaralı faili aranıyor.

Ev de ateşe verildi

Saldırının ardından ev de ateşe verildi. İtfaiye ekipleri, alevleri söndürmek için müdahale başlattı. İlk bilgilere, ölen kişilerin silahla vurulduğu öğrenildi. Olay yerinde incelemesini sürdüren polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Ölenlerin kimlikleri belli oldu
Silahlı saldırıda, Yaşar, Barış, Sibel ,Serap, Serpil, İpek ve Metin Dedeoğlu isimli kişilerin hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Bölgede geniş güvenlik önlemi alınırken Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz olay yerine gitti.

Katliam evinden ilk görüntü
Kan donduran olayla ilgili henüz detaylar netleşmezken öldürülen 3 kişinin cansız bedenlerinin evin avlusunda olduğu görüldü. Durumu haber alan ölenlerin yakınları olay yerinde fenalık geçirdi. Fenalaşan 1 kişi ambulansa alınarak tedavi altına alındı. Yakınları olay yerinde, “Hepsi gitti” diyerek ağırlar yaktı. Polis ekipleri ölenlerin çevredeki yakınlarının eve yaklaşmamalı için tedbir aldı. Evde çok yönlü inceleme devam ediyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin açıklamada bulundu.

11 yıllık husumet
Olayla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Soylu, "Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz. Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır." dedi.

"Türk-Kürt meselesi değil"
Bu olayın da istismar edilmeye, siyasallaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Soylu, "Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu bu meseleye çekmek altını çizerek söylüyorum, bu saldırı kadar tehlikelidir ve bu saldırı kadar hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır." diye konuştu.