BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,04
ALTIN 2.324,67
HABER /  GÜNCEL

Konya'da deprem! Son dakika depremleri

Son dakika depremleri... Konya akşam saatlerinde depremle sarsıldı. Kandilli Rasathanesi'ne göre Konya Meram'da saat 20.43'te 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi.

Abone ol

KONYA'nın Meram ilçesinde saat 20.43 sularında 5.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem Antalya, Mersin ve Aksaray gibi çevre illerden de hissedilirken AFAD, depremde üç metruk binada çökme meydana geldiğini açıkladı. Konya Valiliği ise depremle herhangi bir can kaybı olmadığını duyururken bir kişinin deprem paniği nedeniyle düşerek kolunun kırıldığı kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD, depremin merkez üssünün Meram'ın Kızılören mahallesi olduğunu duyurdu. Saat 20.43'te meydana gelen depremde üç metruk binada çökme meydana gelirken, herhangi bir can kaybının olmadığı açıklardı.

Bakan Koca son durumu açıkladı

Meram'da meydana gelen depremde son durumu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Saat 20.43’te Konya Meram’da 5,1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremden bir kişi etkilendi. Metruk 2 bina yıkıldı, 1’i hasar gördü. Bölgede görev başındayız. Depremin sonuçlarının bu kadarla sınırlı kalacağını umuyor, Konya’mıza geçmiş olsun diyorum. Bizi yanınızda bilin." ifadelerini kullandı.

Konya Valiliği: Taramalarımız devam ediyor

Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada depremle ilgili şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediği ve taramaların devam ettiği belirtildi. Valilikten yapılan açıklama şöyle;

"İlimiz Meram ilçesinde saat 20.43 sıralarında 5.1 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. An itibariyle herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek kamuoyu bilgilendirilecektir.

Meram ilçesi ve çevresinde depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Murat Kurum: Ekiplerimizi bölgeye sevk ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, twitter adresinden geçmiş olsun dileklerini paylaşırken gerekli incelemeler için İl Müdürlüğü ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini ve gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise gelişmeleri takip ettiklerini söylerken vatandaşlardan panik yapmamalarını istedi.

Metruk üç ev yıkıldı

AFAD, merkez üssü Konya'nın Meram ilçesi olan depremde 3 metruk binanın hasar gördüğünü ve ekiplerin bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Kızılören Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Atar ise bölgede bazı evlerde çatlama olduğunu ancak metruk binaların dışında herhangi bir çökme meydana gelmediğini söyledi. Atar, AFAD ekiplerinin bölgede olduğunu söyleyerek depremde can kaybı bulunmadığını ifade etti. 

Bir kişi kolunu kırdı

Merdivenlerden inerken düşen Kılıç, yaralandı. Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılıç'ın kolunun kırıldığı tespit edildi.

Kılıç, deprem korkusuyla bir anda çok endişelendiğini belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Üçüncü katta ablamlarla otururken bir anda deprem oldu. Depremin etkisiyle hepimiz bir tarafa savrulduk. Ablam da hamile. Ben panikle 3. kattan nasıl aşağı indiğimi bilmiyorum. En alt kata indiğimde 5 basamak kalmıştı. Kendimi kaybettim, ablam da hamile olduğu için panikledim, düştüm."

Öte yandan ilçede panik atak hastası iki öğrencinin de deprem sonrası Beyşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurduğu öğrenildi.

İlçeye bağlı Hacıakif Mahallesi, Şehit Hasan Metli Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanın en üst katında oturan Mustafa Gültekin de deprem sırasında mutfakta olduğunu belirterek, "Çok kötü sallandı, oturduğum yerden kalkamadım. Kısa sürdü ama böyle çok dalgalı sürdü, çok kötüydü yani." dedi.