BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.478,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocasından korkup sakladı sonrası film gibi, Düzce'de gerçeği öğrenen koca: Meğer eşimin...

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

DÜZCE'de, "Banka hesaplarınız FETÖ'nün eline geçti" yalanına kanarak dolandırıcılara parasını kaptıran kadın durumu kocasına anlatmaktan korktu. Buraya kadar sıradan bir dolandırıcılık mağduriyeti gibi olan olay sonrasında filmlere konu olacak bir hale geldi. Kadının kocası da aynı yalanla dolandırılınca soluğu emniyette aldı. Eşiyle emniyete giden kadın burada dolandırıldığını ilk kez itiraf etti. Karısının durumunu günler sonra öğrenen koca ikinci bir şok geçirdi.

Abone ol

Düzce'de duvar örerek geçimini sağlayan Erol Eren (60) ile eşi Kezban (58), telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Yaklaşık 2 hafta önce Kezban Eren'i arayarak kendini polis olarak tanıtan dolandırıcı, banka hesaplarının FETÖ'nün eline geçtiğini ve bilgilerinin tehlikede olduğunu söyledi.

"Banka hesabınızı donduracağız, yoksa örgüt üyeleri hesabınızı boşaltır" diyerek Kezban Eren'i kandıran dolandırıcı, kadının telefonuna onay kodu göndererek, bunu söylemesini istedi.

Korkudan kocasına söyleyemedi

Onay kodunu öğrenen dolandırıcı, Kezban Eren adına kredi çekti, hesabındaki parayı kullandı. Korkan kadın, bu durumu eşi Erol Eren'e söylemedi.

Film gibi: Karısı söylemeyince aynı yöntemle dolandırıldı

Dolandırıcı, bir süre sonra Kezban Eren'in eşi Erol Eren'i de arayarak, aynı yalanları ona da söyledi. Eşinin dolandırıldığından haberi olmayan Erol Eren'de dolandırıcıya inanarak, telefonuna gelen onay kodunu söyledi. Dolandırıcılar Erol Eren'in adına da kredi çekti.

Kadın kocasına ve polise itiraf etti

Dolandırıldığını anlayan Erol Eren eşi Kezban ile birlikte polis merkezine giderek, şikayetçi oldu. Erol Eren başından geçenleri polise anlattığı sırada, Kezban Eren'de aynı yöntemle dolandırıldığını söyledi. Erol Eren, eşinin de dolandırıldığını emniyette öğrendi.

"Benim telefonuma bir numara gönderdiler"

'Polis Ömer' diye tanıdığı şüphelinin önce eşini, sonra kendisini aradığını söyleyen Erol Eren, "Bende inandım. Telefondaki şahıs bana hesaplarımıza el konulduğunu söyledi. 'FETÖ'ye karıştınız' dedi. Benim kimlik bilgilerim ellerine geçmiş. Kimlik bilgilerimden yola çıkarak, önce para istemediler. 'Biz bankadaki hesabı donduralım, yoksa bu akşam terör örgütü üyeleri senin hesabını boşaltırlar' dedi. Benim telefonuma bir numara gönderdiler. Bende o gönderdikleri numarayı okudum. Meğer banka hesaplarına ulaşım için bankadan gönderilen numaraymış" dedi.

94 bin lira kredi çektiler hesapları boşalttılar

Telefonuna gelen onay kodu ile dolandırıcıların adına 40 bin 500 TL kredi çektiğini ifade eden Eren, "Eşimin kredi kartını, ek hesabını boşalttılar. 53 bin 500 TL'de adına para çektiler. Ayrıca bankada bin 800 TL para biriktirmiş. O parayı da almışlar. Hiç para kalmamış. Sadece 109 bin lira sadece kredi çektirerek aldıkları para var. Onun dışında ek hesaplar var. 8 bin 800 TL, 9 bin 600 TL kredi kartı var. Onun da hepsini çekmişler. Kredi kartının da bu ay sonunda ödemesi var" diye konuştu.

Gaflete düştük: Meğer eşimin de ek hesabını boşaltmışlar

"Gaflete düştük" diyen Erol Eren, "Haberlerde çıkmış olmasına, uyarılar yapılmasına rağmen dolandırıcılar ile konuşurken öyle bir gaflete girdik ki, ne dedilerse yaptık. O duruma getirdiler bizi. Sabaha kadar telefonu hiç kapatmıyorlar. '5 kişi yakaladık, 7 kişi yakaladık' diye sürekli bilgiler veriyorlardı. Bizde o konuşmalara inandık. Ben sabah hemen Osman Çatana Polis Merkezi'ne gittim. Polis merkezinde benim ifademi aldılar. Eşimden haberim yoktu. Meğer eşimin hesabını komple boşaltmışlar. Onu da öğrendim. Diğer günde ikimiz birden savcılığa giderek şikayetçi olduk. Bendeki belgelerin hepsini verdik savcılığa" ifadelerini kullandı.

Kezban Eren ise "Kredi kartım kaybolmuştu. Bankaya gittim. Banka görevlisine kartımın kaybolduğunu söyledim, bana 'Bir şey olmaz' dedi. O kredi kartım da dolandırıcılar tarafından kullanıldı" dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Herkes bunu konuşuyor: Gelin erkek çıktı! Aydın'da akılalmaz iddia düğün şarkısı şok etti
Foto Galeri Herkes bunu konuşuyor: Gelin erkek çıktı! Aydın'da akılalmaz iddia düğün şarkısı şok etti Galeriye Gözat