BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kiev'de peş peşe patlamalar ölü ve yaralı sayısı yükseldi saldırıya canlı yayında böyle yakalandı

Kırım'da Kerç köprüsüne bombalı saldırıya Rusya'nın yanıtı sert oldu. Ukrayna'nın başkenti Kiev güne kabusla uyandı, peş peşe şiddetli patlamalar meydana geldi. Rusya'nın füzeli saldırılarında ilk belirlememere göre 8 kişi öldü 24 kişi yaralandı.

Abone ol

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta tansiyon yeniden yükselmeye başladı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de hareketli saatler yaşanıyor. Kentte art arda şiddetli patlama sesleri duyuldu. Kiev'in birçok noktasından dumanlar yükseldi. Gelen ilk bilgiler patlamaların seyir füzeleri sonucu meydana geldiği yönünde.

Rusya 75 roket fırlattı

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy'den bir açıklama geldi. Zalujniy "Rusya bu sabah 75 roket fırlattı, 41 tanesi hava savunmamız tarafından etkisiz hale getirildi" dedi.

Ölü ve yaralılar var

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Kiev'e yapılan son saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü 24 kişinin yaralandığını bildirdi.

Zelesnki'den ilk açıklama: Yeryüzünden silmeye çalışıyorlar

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, patlamalara ilişkin açıklama yaptı. Zelenski, "Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın. Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler" dedi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, şehrin merkezinde çok sayıda patlama olduğunu doğruladı. Kliçko, Telegram uygulamasında "Başkentin merkezinde - Shevchenskivskyi bölgesinde birkaç patlama meydana geldi" dedi.

Patlamaların yerel saat ile 08.15'te meydana geldiği ve bir saatten fazla süre önce ise Ukrayna başkentinde hava saldırısı sirenleri çaldığı belirtildi.

Ukraynalı kızın korku dolu anları

Saldırıya canlı yayında yakalandı

Kerç köprüsü saldırısı

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'a yaptığı Kerç Köprüsü, Ukrayna'nın saldırılarına maruz kalmıştı. Rus ilhakının sembolü olarak görülen köprüde ağır hasar meydana gelmişti.  Kiev'e düzenlenen füze saldıları, Kerç Köprüsü'ne yapılan saldırılardan kısa bir süre yaşandı. 

Kiev uzun bir süre sonra saldırıya uğradı

Şubat ayında başlayan savaşın ilk dönemlerinde Kiev çatışmalara ve füze saldırılarına sahne olsa da son haftalarda kentte sessizlik hakimdi. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Tarlada çalışırken tesadüfen buldu Milas halkı bunu konuşuyor ne çıkarsa devletin olacak
Foto Galeri Tarlada çalışırken tesadüfen buldu Milas halkı bunu konuşuyor ne çıkarsa devletin olacak Galeriye Gözat