BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  POLİTİKA

PKK ve Selahattin Demirtaş'tan iyi polis kötü polis oyunu! Demirtaş'a 'münafık' dediler

Terör örgütü PKK, Mersin'deki saldırıyı kınamasına tepki gösteren Selahattin Demirtaş için "Selahattin Demirtaş’ın direniş cephesinde gedikler açmaya, zayıflatmaya çalışan tutum ve anlayışları en hafif tabiriyle münafıklıktır" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Terör örgütü PKK’ya bağlı bir internet sitesinde, Alişar Piran takma adıyla yayımlanan yazıda Selahattin Demirtaş’ın son dönemdeki açıklamalarına tepki gösterildi. 

Sitede yayımlanan yazıda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Mersin’deki polisevi saldırısını kınamasına ve 2012’deki “Apo’nun heykelini dikeceğiz” sözleriyle ilgili yaptığı “Hem bağlamından koparılmaya hem yanlış anlaşılmaya çok müsait bir ifadeydi” açıklamasına tepki gösterildi.

"En hafif tabiriyle münafıklıktır"

Serbesiyet'te yer alan habere göre yazıda, “Selahattin Demirtaş kuşkusuz bir devrimci değildir, hiç bir zaman da olmamıştır. Demirtaş’ın direniş cephesinde gedikler açmaya, zayıflatmaya çalışan tutum ve anlayışları en hafif tabiriyle münafıklıktır. Demirtaş’ın pişmanlık belirtileri göstererek düşmana teslim olma yaklaşımı bakımından tarihe not düşürülmesi gereken önemli bir noktadır.

(…) Demirtaş, Mersin Mezitli’deki iki kadın gerillanın gerçekleştirdiği eylemi de ilk kınayanlar listesine girmiş. Niye son hızla kınama açıklaması yapıyor; çünkü soykırımcı sömürgeci faşist rejime karşı içine girdiği pişmanlık tutumunda samimiyetini göstermeye çalışmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

İyi polis kötü polis: Aynı amaca farklı yoldan gitme

İyi polis kötü polis, polislerin sorguda sanıklara suçunu itiraf ettirmek için kullandıkları bir yöntem. Müzakere ve sorguda kullanılan bir psikolojik taktiktir. Burada aynı ekipteki iki kişi birbirine tam anlamıyla zıt karakterleri yansıtır. Biri cezaya vurgu yaparak düşmanca veya suçlayıcı bir tavra bürünürken diğeri, ödüllendirme yanlısı ve sempatik olabilir.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Tarlada çalışırken tesadüfen buldu Milas halkı bunu konuşuyor ne çıkarsa devletin olacak
Foto Galeri Tarlada çalışırken tesadüfen buldu Milas halkı bunu konuşuyor ne çıkarsa devletin olacak Galeriye Gözat