BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,88
ALTIN 2.439,29
HABER /  POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu Çin elçisine söyledi: Aşıyı bekliyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin’in Türkiye Büyükelçisi Liu Shaobin’i kabulünde, “Çin’in bilim alanında atılımlarını izliyoruz ve Çin aşısını bekliyoruz” diye konuştu.

Abone ol

Büyükelçi Liu Shaobin, 15 Aralık’ta güven mektubunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunduktan sonra, ilk ziyaretlerinden birini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yaptı. Kılıçdaroğlu, Büyükelçi Shaobin’i CHP Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti.

Görüşmede CHP ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) ilişkileri ile Çin ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha ileri götürülmesi arzusu dile getirilerek, bu konuda neler yapılabileceği konuşuldu.

"Partilere de görevler düşmektedir"

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu, “CHP ve ÇKP (Çin Komünist Partisi) olarak gerek tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgını, gerekse de uluslararası diğer konularda dünyanın daha iyi bir hale gelmesi için neler yapılabilir diye kafa yormalıyız ve işbirliği yapmalıyız. Bu konuda sadece hükümetler arası ele alınacak konular değil, partilerin de üzerinde durması gereken şeyler vardır ve partilere de görevler düşmektedir. Bu konularda işbirliğine hazırız” dedi.

Çin'den CHP'ye davet

Shaobin, Kılıçdaroğlu ve bir CHP heyetini Çin’e davet etti. Görüşmede, ÇKP’nin ve Çin ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler kurulmasının 100’üncü yıl dönümü de konuşuldu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
2021 trafik sigortası ücretleri il il belli oldu! İşte en pahalı ve en ucuz yerler
Foto Galeri 2021 trafik sigortası ücretleri il il belli oldu! İşte en pahalı ve en ucuz yerler Galeriye Gözat