BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  EKONOMİ

KDV indirimi bugün başlıyor, 81 ilde denetim yapılacak! İşte KDV indirimine giren ürünler

Deterjandan sabuna, tuvalet kağıdından bebek bezine kadar birçok ürünü kapsayacak olan KDV indirimi bugün başlıyor. KDV yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü. Birçok ürüne KDV indirimini yutan zamlar yapıldı. Bugün 81 ilde denetim yapılacak...

Abone ol

Temel ihtiyaç maddelerinde KDV yüzde 8'e düşürüldü. Düzenleme bugünden itibaren etiketlere yansıyacak. İndirim, deterjandan sabuna, tuvalet kağıdından bebek bezine kadar birçok ürünü kapsayacak.
Temel gıda ürünlerinden sonra temizlik ürünlerine de KDV indirimi geldi. Düzenlemeyle temel ihtiyaç ürünlerinde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi.

Hangi ürünleri kapsıyor
Deterjan, dezenfektan, sabun, şampuan, tuvalet kağıdı, peçete, kağıt mendil ve ıslak mendilde KDV oranı değişti. Bebek ve yetişken bezi, hijyenik ped, diş fırçası, diş macunu, diş ipi de KDV oranı değişen ürünler kapsamında.

Lokantalar için yüzde 8 KDV
Yüzde 8 KDV oranı kapsamına Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan "Tıbbi Cihaz Yönetmeliği" ve "İn Vitro Tanı Amaçlı Tıbbi Cihaz Yönetmeliği" hükümlerine tabi olan cihazların teslimi ile bunların kiralanması hizmetleri de dahil edildi.

Birinci sınıf lokanta ruhsatı ya da işletme belgesine sahip yerler ile üç yıldız ve üzeri oteller, tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokantalar için uygulanan yüzde 18 KDV oranı yüzde 8'e düştü.

81 ilde denetim yapılacak, uymayana ceza
Düzenlemenin bugünden itibaren hayata geçmesiyle Ticaret Bakanlığı ekipleri de 81 ilde denetim yapacak. KDV değişikliklerini etiketlere yansıtmayan firmalara ceza kesilecek.