BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.427,35
HABER /  POLİTİKA

Kaynak CHP'li biri deniyor CHP Sözcüsü Faik Öztrak başka telden çalıyor

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP'li ismin görüştüğü iddiasının sahibi gazeteci Talat Atilla, kaynağının CHP'li olduğunu, haberi Kılıçdaroğlu'na doğrulattığını söyledi. CHP parti sözcüsü Faik Öztrak, ise "Bu operasyonun amacı gayet açıktır. Amaç CHP'de karışıklık çıkarmak, kumpas kurmaktır" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Rahmi Turan'ın Beştepe'deki görüşme haberinin kaynağı olarak açıkladığı gazeteci Talat Atilla, CHP'yi ve Kılıçaroğlu'nu işaret etti. CHP yönetimi ise partilerine kumpas kurulduğunu savunuyor.

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın "Beştepe'ye giden CHP'li Muharrem İnce" açıklamasının ardından hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hem de Muharrem İnce'den gelen açıklamalar sonrası CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) olağanüstü gündemle toplandı.

"Bilgiyi kimden aldığını açıklasın"

Toplantının ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu. Rahmi Turan'ın haber kaynağı olduğunu söylediği Talat Atilla'ya seslenen Öztrak, "Bilgiyi kimden aldığını açıklasın" diye konuştu.

Öztrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Amaç CHP'ye kumpas kurmaktı"

Öztrak, konuşmasınI şöyle sürdürdü: Gazeteci Rahmi Turan bu bilgiyi Saray'a yakın bir kaynaktan aldığını söyledi. Sonrasında da kaynağını açıkladı. Bu operasyonun amacı gayet açıktır. Amaç CHP'de karışıklık çıkarmak, kumpas kurmaktır. Operasyon saray menşeilidir. Saray memurlarının operasyonuyla CHP'yi dizayn etmek kimsenin haddi değildir. CHP'yi dizayn edecek tek bir güç vardır. O da delegelerimizdir.

Talat Atilla ne dedi?

Talat Atilla, Rahmi Turan'ın açıklamaları sonrası kendisine yönelik eleştirilere yazılı açıklamayla yanıt verdi:

Ne Muharrem İnce’ye… Ne CHP’ye… Ne iktidar partisine karşı değil, sadece habercilik arzusuyla davrandım. Gelelim haber kaynaklığı meselesine… Kaynağımın ismini söylemem söz konusu olamaz ama bir CHP’li… Ya Kemal Bey, ya da kendisinin konuşmasını beklerim doğrusu.. Kılıçdaroğlu haberi doğruladıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net açıklamaları üzerine haberi yeniden kaynağıma sorgulattım. “Yine altını çizerek yüzde yüz doğru” dedi. Şimdi, Kemal Beyin ve doğrulattığım CHP’li kaynağın konuşmasını bekliyorum…

BU FOTO GALERİYE BAKIN
En güvenilir ve en tehlikeli ülkeler sıralaması! Türkiye hangi listede
Foto Galeri En güvenilir ve en tehlikeli ülkeler sıralaması! Türkiye hangi listede Galeriye Gözat