BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kahramanmaraş depreminde 6. gün! Can kaybı 24 bini geçti! Can kurtarma yarışı sürüyor! İşte son dakika haberler

KAHRAMANMARAŞ merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremler 10 şehirde büyük yıkıma neden oldu. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 17 Ağustos 1999 depreminde ölenleri çok çok aştı. Arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürerken, her dakika yeni bir mucize kurtuluş haberi geliyor. Provokatörler depremzedeleri korku ve paniğe sürüklemek için her fırsatı kullanıyor... Hırsızlık ve yağma olayları arttı. İşte deprem bölgesinden son haberler...

Abone ol

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7, aynı gün saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yıkıma neden oldu. Son açıklanan bilgilere göre Kahramanmaraş merkezli depremlerde 24 bin 617 kişi ölürken, 80 bin 278 kişi de yaralandı. Böylece Kahramanmaraş depremlerindeki can kaybı sayısı, 17 bin kişinin hayatını kaybettiği 1999 Marmara Depremi'ndeki kayıp sayısını 5 günde aştı. Arama kurtarma çalışmaları hiç aralıksız sürerken ölü sayısının çok daha fazla artmasından endişe ediliyor. İşte deprem bölgesinden son dakika haberler... 

Can kaybı sayısı 24 bin 617'ye çıktı

 Kahramanmaraş merkezli depremlerde 24 bin 617 kişinin hayatını kaybettiği, 80 bin 278 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi.

Hatay'da 4,3 büyüklüğünde deprem

 Hatay'ın Antakya ilçesinde saat 20:20'de meydana gelen deprem AFAD'ın verilerine göre 4.3 büyüklüğünde gerçekleşti. Kandilli ise 4.4 büyüklüğünde paylaştığı depremin merkez üssünü Doğanköy olarak belirledi.

Can kaybımız 22 bin 327 oldu

 Kahramanmaraş merkezli depremlerde 22 bin 327 kişinin hayatını kaybettiği, 80 bin 278 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi.

Erdoğan açıkladı!.. Ölü sayısı 21 bin 848'e yükseldi

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kahramanmaraş merkezli depremlerde 21 bin 848 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 104 kişi yaralandı. 

Bakanlıktan 'hasar' açıklaması

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremden etkilenen 10 ilde 7 bin 584 yıkık ya da acil yıkılması gereken yapı 12 bin 617 ağır hasarlı bina tespit edildi. 

Diyarbakır'da 29 kişi için gözaltı kararı verildi

 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte depremde yıkılan binalarla ilgili yapım kusurları olan ve kolon kestikleri iddia edilen 29 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Enerji Bakanı: Doğalgaz boru hatlarında 18 büyük hasar var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Şehirlere doğalgaz taşıyan ana doğalgaz bor hatlarında 18 adet büyük hasar meydana geldi. Bunlar boruların kopması suretiyle oluştu."

ÜNİVERSİTELERDE UZAKTAN EĞİTİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika kararı duyurdu. Erdoğan, "Üniversitelerimizi yaz mevsimine kadar tatil ediyoruz." dedi.

Can kaybı yükseldi

 AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremde 20 bin 937 kişinin bildirdi.

AFAD'dan volkanik hareketlilik iddiası

12:10 AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Bölge yaklaşık 2 dakika sarsıldı. Deprem 500 atom bombasının yarattığı etkiye sahip. Şu ana kadar 2 binin üzerinde artçı deprem gerçekleşti." dedi.

Volkanik patlama gerçekleşti iddialarına da yanıt veren Tayar, "İki gündür sosyal medyayı meşgul eden konu var. 1 Hatay'da baraj patladı, böyle bir durum yok. İkinci husus ne yazık ki canla başla çalışan ekipleri meşgul etti. Volkan mı patladı, bir saat önce scorsky helikopteri bölgeyi gönderdik. Gözlemlerimiz, bölgede herhangi bir lav akması, volkanik kül, petrol veya gaz çıkışı olmadığı yönündedir. Öyle bir şey yok Hocalarımızdan daha sağduyulu daha sağlıklı veri elde ederek yorum yapmalarını istiyoruz. Şu anda herkes volkanın sözde patlamasını bekliyor." ifadelerini kullandı.

O kadınlar 20 Şubat'a kadar idari izinli sayılacaklar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kamu çalışanı kadınlara hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla 20 Şubat'a kadar idari izin verilebilecek..

Adiyaman Pınarbaşı'nda 4.2 şiddetinde deprem oldu

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada Adıyaman'ın Pınarbaşı ilçesinde saat 12:03'te 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Adliyelerde derem suçları büroları oluşturuldu

Adalet Bakanlığı, depremden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulmasını istedi.

Hulusi Akar: 4 şehidimiz var, personelimiz hayatını kaybetti

Milli Savunma Bakanı Hulus Akar: Kahramanmaraş merkezli depremlerde 45 personelimiz hayatını kaybetti. TSK  25 bin 67 personeliyle fiilen deprem bölgesinde görev yapmaktadır.

Gaziantep merkezli 4.5 şiddetinde deprem oldu

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş Başsavcılığı soruşturma başlattı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte yıkılan binalarla ilgili soruşturma işlemlerine başlandığını bildirdi.

AFAD açıkladı ölü sayısı 20 bin 665'e yükseldi..

Saat 02.29 itibarıyla can kaybı  20 bin 665, yaralı sayısı 80 bin 88 yıkılan bina sayısı 6 bin 444, “yıkıldı” ihbarı gelen bina sayısı ise 11 bin 302 olarak açıklandı. Yaklaşık 76 bin kişi deprem bölgelerinden tahliye edildi. Depremin vurduğu 10 kentte 12 bin 141 bina ile 66 bin 58 bağımsız bölüm ağır hasarlı ya da yıkık.

Maşaallah isimli kadın 122 saat sonra kurtarıldı

Diyarbakır'da yıkılan binanın enkazından 122 saat sonra 55 yaşındaki Maşallah Çiçek isimli kadın sağ olarak çıkarıldı...

Mucize kurtuluşlar devam ediyor1 122 saat sonra..

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde Azerbaycan Bulvarındaki Aydın Apartmanının enkazından, depremden 122. saatte 70 yaşındaki Menekşe Kabak sağ çıkarıldı.

Askeri kargo uçağı 47 yaralıyı İstanbul'a götürdü

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanan 47 kişiyi taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait askeri kargo uçağı, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

117 saat sonra Adıyaman'daki enkaz altından sağ çıktı

Adıyaman'da 8 katlı binanın 2'nci katında oturan Özlem Yılmaz, depremden 117 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Çalışmalarda ABD Arama Kurtarma Timi (USAİD) de yer aldı.

Hatay'da baraj patladı iddiası büyük paniğe neden oldu

 Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığı yönündeki iddialar deprem bölgesindeki vatandaşları endişelendirdi. Kısa sürede yayılan iddialar üzerine bazı vatandaşlar kentten uzaklaşmaya çalışırken, polis ve jandarma ekipleri anonslarla vatandaşı sakinleştirdi. İddianın yalan olduğu ortaya çıktı. 

Deprem bölgesinden ilginç görüntü... Yardımsever Türk Koministler pişirdi; yardımsever ülkücü dahil bölge halkına sıcak çorba dağıttı.

Depremde ölenlerin sayısı 20 bini 300'ü aştı

AFAD: SAKOM’dan alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 20.318 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 80.088 vatandaşımız kurtarılmıştır. 91.511 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir.