BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  GÜNCEL

İzmiri kana bulayacaklardı

Terör örgütünün hain eylemleri başlamadan bitti. Ses getirecek plan polisin titiz takibiyle çökertildi.

Abone ol İzmir'e bombalı eylem yapmak amacıyla gelen terör örgütü üyesi, 500 gram patlayıcı ve düzenekle yakalandı. Olayla ilgili 5 kişi daha gözaltına alındı.

Terör örgütünün Suriye ve Irak'taki kamplarından bombalı eylem yapmak amacıyla İzmir'e gelindiği istihbaratı üzerine çalışma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlı F.Y'nin (29), Kadifekale'deki ağabeyi S.Y'nin (36) evine geldiğini belirledi.

F.Y'nin örgütle bağlantısını saptayan polis, takip başlattı. Zanlının kendisine destek sağlayan A.S. ile Torbalı ilçesine giderek, emniyet ve askeriyeye ait noktalarda keşif yaptığını takip sırasında izleyen polis, zanlının Kadifekale'deki ağabeyinin evine operasyon düzenledi.

F.Y. evde uyuduğu sırada yakalandı. Operasyonda, baca deliğine gizlenen 500 gram A-4 tipi plastik patlayıcı ve bombayı ateşlemede kullanılan, hazırlanmış düzenek ile 3 cep telefonu ele geçirildi.

Ayrıca F.Y'nin ağabeyi S.Y. ile kendisine keşifte yardımcı olan A.S'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Üzerinde ''Hasan Yağmur'' adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirilen F.Y'nin 10 yıldır örgüt kamplarında, askeri, siyasi ve bomba eğitimleri aldığı, örgüt adına da çeşitli eylemlere katıldığı tespit edildi.

AĞABEYİ, KARDEŞİNİ TANIYAMADIĞINI SÖYLEMİŞ-

Operasyonda gözaltına alınan S.Y'nin, ''kardeşi F.Y'nin eski halinden çok uzak olduğunu, konuştuğunda kendisine çok sert karşılıklar verdiğini, bu haliyle kardeşini tanıyamadığını ancak kardeşi olduğu için evinde barınmasına izin verdiğini'' söylediği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır operasyonlarıyla büyük darbe alan terör örgütünün, bu olumsuz havayı dağıtmak ve aynı zamanda Torbalı'da yitirdiği etkinliğini artırmak için ilçenin hedef seçildiğinin tahmin edildiğini bildirdi.