BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.513,49
HABER /  POLİTİKA

Hükümetten hodri meydan

İç işleri bakanı telekulakla ilgili konuştu. 'İstifa et' diyen CHP'ye yanıt verdi ve bir öneride bulundu. Bakın neler söyledi?

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Meclis Genel Kurulu'nda telekulakla ilgili iddiaları yanıtladı. CHP'nin "istifa et" isteğine "istifa falan etmiyorum" diyen Atalay "Açık çek veriyorum. Ortak komisyon kuralım. Birlikte araştıralım" dedi...

İSTİFA FALAN ETMİYORUM

Atalay şunları söyledi:

"Baykal ne diyor? Genel merkezimizde Genel Sekreterimizin odası dinlendi ve bir gazeteye verildi. Kendisi beni ve Sayın Başbakanımızı istifaya davet ediyor. Kendisine soruyorum. Bu iddialar doğru çıkmazsa ne yapacaksınız?

Beni CHP Bakan yapmadı. İstifa falan etmiyorum.

YASA DIŞI DİNLEMEYİ ONAYLAMIYORUZ

Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk dışılığın her türlüsüne karşıyız. Geldiğimiz günden beri bunu savunuyoruz. CHP bu konuda bize bir şey söyleyemez.

Yasa dışı dinlemenin hiçbir noktasını onaylayamayız. İnsan haklarına karşı bir eylemdir. Daima kınarız.

Bununla ilgili Ak Parti olarak bir düzenleme yaptık. Meclis'te kabul edildi. Sadece yargı kararıyla dinleme yapılacağını karara bağladık. Biz bunlarla mücadele ederek geldik.

Özel hayata karşı suçları ve haberleşmenin gizliliğini ihlal ve özel hayatın gizliliğini ihlal cezalarını artırdık.

GEREKENLERİ YAPTIK

Yapmamız gerekenleri yaptık:

1- Cumhuriyet Savcısı işlemi başlattı.

2- İç işleri olarak çalışmalara başlattık. Biz kendimizden eminiz. Güvenlik güçleriyle ilgili iddiaları kesinlikle kabul etmiyorum.

ORTAK KOMİSYON KURALIM

Hükümet adına tam yetkiyle bir çağrıda daha bulunuyorum. Açık çek veriyorum. Tüm bunlara güveniniz yoksa ortak komisyon kuralım. Birlikte takip edelim. Her partiden vekillerle...

Hükümet olarak elimizden gelen her katkıyı vereceğiz. CHP'lilerden daha fazla bunun aydınlatılmasını biz istiyoruz.

ANAMUHALEFET PARTİSİNİ DE KINIYORUM

Ama daha olayın ne olduğu belli olmadan hükümeti suçlayan, güvenlik güçlerini suçlayan, dinlendik diyen bir anamuhalefet partisini de kınıyorum.

Sayın Sav'ın bir görüşmesinin medya organlarında yer alması hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Kınıyoruz. Bu olay üzüntü vericidir. Samimi kanaatimiz kesinlikle budur.

Ama bunun etik boyutları da var. Bir ana muhalefet partisi genel sekreteri bir valiyi makamında il başkanı gibi sorguluyor. Bunu yargılamayı ise millete bırakıyorum. Bizim işimiz bu değil...

CHP VAZGEÇSE BİLE BİZ VAZGEÇMEYECEĞİZ

Son olarak söyleyeceğim şu; Siz vazgeçseniz de biz takip edeceğiz. Bu bizim için neden önemli biliyor musunuz? Hayatımız bu tür tutumlara karşı mücadeleyle geçti. Topluma insanlar dinleniyor, gözetleniyor endişesini yaymaya hakkımız yok!..