BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,01
ALTIN 2.503,86
HABER /  POLİTİKA

Bahçelinin telekulak tepkisi!

CHP'nin telekulak iddiası gittikçe büyüyor. Peki MHP'nin bu konudaki görüşleri ne? Bahçeli konuştu, bakın neler söyledi?

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenildiği iddialarının çok ciddi siyasi ve hukuki sonuçları olacağını belirterek, ''Gensorunun yanı sıra Meclis Araştırması yapılması üzerinde gereğince düşünülmelidir'' dedi.

Bahçeli, Sav'ın Merkez Valisi Ali Serindağ ile parti genel merkezinde yaptığı görüşmenin dinlenildiği iddiaları konusunda yazılı bir açıklama yaptı.
 
Son günlerde anayasal kurumların ve siyasi partilerin yasa dışı yollarla dinlenmesi konusunda yaşanan gelişmelerin, demokratik parlamenter rejimin ve insan haklarına dayalı hukuk devletinin geleceğini tehlikeye düşürecek vahim boyutlara ulaştığını ifade eden Bahçeli, "20 Mayıs 2008 günkü Meclis Grup konuşmamızda bu konuda dile getirdiğimiz endişeler ve yaptığımız tespitler maalesef doğrulanmış bulunmaktadır" dedi.
 
Bahçeli, "AKP'nin korku diktatörlüğü kurma niyetlerini gösteren somut belirtiler, son dönemde güç kazanmış ve siyasi meşruiyetini kaybeden iktidar partisinin hukuki ve ahlaki olmayan yollardan medet umduğu somut gelişmelerle bir kere daha anlaşılmıştır" diye konuştu.
 
İSPAT EDİN POLEMİĞİYLE GEÇİŞTİRİLEMEZ

Devlet Bahçeli ayrıca, "Anayasal organları hedef alan taciz kampanyalarıyla, gayrimeşru yollarla yaratılan baskı ortamlarıyla ve devletin bazı birimlerindeki kadrolaşmanın çeteleşmeye dönüştürülmesiyle devleti ve toplumu kuşatma altına alarak siyasi iktidarını sürdürme gafletine düşen AKP, Türkiye'yi bir kaos ortamına sürüklemiştir" dedi.
 
İddiaların, bütün yönleriyle araştırılması ve aydınlatılması gereken çok ciddi nitelik taşıdığını vurgulayan Bahçeli, "Bu konunun, 'bildiğiniz bir şey varsa açıklayın, ispat edin' gibi polemiklerle geçirilemeyeceği ortadadır. Bunun çok ciddi siyasi ve hukuki sonuçları olması kaçınılmazdır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Bahçeli, İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda idari soruşturma yaptığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da inceleme başlattığının açıklandığını anımsatarak, bu süreçlerin bir an önce sonuçlandırılması ve konunun idari ve hukuki bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulmasının büyük önem taşıdığını belirtti.
 
TBMM SESSİZ KALMAMALI
 
Bu süreçler işlerken, TBMM'nin bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "TBMM'nin bilgi edinme ve denetim yollarına bu amaçla sonuna kadar işlerlik kazandırması yerinde olacaktır. Bu çerçevede, gensorunun yanısıra bu konuda Anayasa'nın 98'inci maddesi ve İç Tüzüğün 105'inci maddesi uyarınca Meclis Araştırması yapılması üzerinde gereğince düşünülmelidir" dedi.
 
"Bu süreçlerin hayata geçirilmesi, Meclis çoğunluğu nedeniyle AKP'nin göstereceği fikri namus, iyi niyet ve samimiyete bağlıdır" diyen Bahçeli, "Yasa dışı dinleme iddialarını reddeden ve bunların sahipleriyle mutlaka hesaplaşacaklarını söyleyerek meydan okuyan AKP'nin Meclis Araştırması konusunda öncülük yapması veya tarafımızdan verilecek böyle bir önergeyi desteklemesi, kendileri bakımından bir siyasi ahlak ve samimiyet sınavı olacaktır" şeklinde konuştu.
 
Bahçeli, "Ateşin bacayı sardığı bugünkü ortamda Sayın Başbakan ve arkadaşları, siyasi ve şahsi çıkar hesaplarıyla Türkiye'nin geleceğini kurtarma düşüncesi arasında bir tercih ile karşı karşıyadır. Buradaki ince çizgide milli iradeyi siyasi eşkıyalık yapmak için paravan olarak kullanma ilkesizliğiyle, milletin verdiği yetkiyi hukuk ve meşruiyet yolundan ayrılmadan Türkiye'nin aydınlık geleceği için kullanmak dürüstlüğünü ayıran çizgidir. AKP'nin bu konuda izleyeceği yol yakında görülecektir. Ancak, unutulmamalıdır ki, gayrimeşru vasıtaları kirli bir silah olarak kullananların, bunun hayrını gördüklerine tarih şahit olmamıştır" dedi.