BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Dümere 11 yıl hapis isteniyor

Yalçın Dümer ve Okan Karacan'ın uyuşturucudan yargılanmasına devam edildi.

Abone ol

İstanbul'da uyuşturucuya yönelik düzenlenen ''Çanta 6'' adlı operasyon kapsamında, haklarında dava açılan şovmen Okan Karacan ve oyuncu Yalçın Dümer'in de aralarında bulunduğu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi. Dümer hakkında kokain ticareti yapmaktan 11 ile 33 yıl hapis talep ediliyor.  

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu 16 sanık ile tutuksuz yargılanan sanıklardan Yalçın Dümer'in de aralarında bulunduğu 4'ü hazır bulundu. Okan Karacan ile tutuksuz diğer 4 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Kimlik tespitinin ardından ifadesi alınan ve davada ilk kez ifade veren Dümer, uyuşturucu ticareti yapmadığını söyledi.

YALÇIN DÜMER İTİRAZ ETTİ

Sanıklardan ''Seda'' olarak tanıdığı Dilek Baş'ın yargılama aşamasında kendisi hakkında söylediği ''birlikte kokain içiyorduk'' şeklindeki ifadeyi kabul etmeyen Dümer, ''Bunu ispat ederim. Daha önce uyuşturucu kullandım ama şu anda kullanmıyorum. O dönemde ben uyuşturucu tedavisi görüyordum. Karşınıza bu şekilde gelmekten utanç duyuyorum'' dedi.

Dümer, yaklaşık 1 yıl önce yapılan operasyon kapsamında jandarmaya gitmesinden 2 gün sonra Balıklı Rum Hastanesinden ''kokain kullanmadığına dair rapor aldığını'' ifade etti.

Baş ile para karşılığında 2-3 defa ilişkiye girdiğini söyleyen Dümer, ''Birlikte kokain kullanmadık. O gece sarhoştum. Paraya ihtiyacı olduğunu söyleyince, dışarı çıkamıyorum deyip bankamatik kartımı kendisine verdim. Kendisinden böyle bir suçlamayı beklemiyordum'' şeklinde konuştu.
''İFTİRAYA UĞRUYORUM'

Yalçın Dümer, Dilek Baş'ın tutuklanmasının ardından kendisini telefonla arayan bir kişinin ''Dilek cezaevinde çok kötü durumda. Ona yardım etmezsen kötü olur'' dediğini ve bunun üzerine telefon numarasını değiştirdiğini anlatarak, ''Kendisini kokaine alıştırdığımı söylemiş. Benim ile tanışmadan önce bu suçtan polis tarafından gözaltına alınmış bir hanımefendinin iftirasına uğruyorum'' şeklinde konuştu.

Dümer'in avukatı da 8 Haziran 2007 tarihinde Balıklı Rum Hastanesinden, Dümer'in kokain kullanmadığına dair alınan raporu mahkemeye sundu. 

DİLEK BAŞ İDDİASINDA DİRENDİ

Dilek Baş ise Yalçın Dümer ile birbirlerine attıkları mesajların dosyada yer aldığını ifade ederek, Dümer'in uyuşturucu almak için banka kartını gelen kişiye balkondan attığını, sonra da ''torbacıyı'' aradıklarını ileri sürdü.

Baş, önceki ifadesinin doğru olduğunu belirterek, Dümer ile birlikte kokain içtikleri yönündeki iddiasını tekrarladı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu halinin devamına, tutuksuz sanık Yalçın Dümer'in de duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

11 YIL HAPSİ İSTENDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, kokain kullandığını kabul ettiği öne sürülen şovmen Okan Karacan'ın, arkadaşları ile grup toplantılarına katılıp kokain temin ettiği ve örgüt elebaşıları Abdülsamet Dursun, Hayrettin İtmiş ve Veysel Babayiğit ile telefon görüşmeleri yaparak bu kişilerden kokain istediği iddia ediliyor.

İddianamede, Dursun, İtmiş ve Babayiğit'in de aralarında bulunduğu tutuklu 20 sanığın ''uyuşturucu madde ticareti yapmak için örgüt kurmak ve buna üye olmak'', ''uyuşturucu madde ticareti yapmak'' ve ''uyuşturucu madde bulundurmak'' suçlarından 11 ile 34 yıl arasında çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.

KARACAN'A EN AZ 2, YALÇIN DÜMER'E 11 YIL İSTENİYOR

Karacan'ın da bulunduğu tutuksuz 4 sanığın ''uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak'' suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları istenen iddianamede, sanıkların ayrıca tedavi görmelerinin sağlanması da isteniyor.

Oyuncu Yalçın Dümer hakkında açılarak bu dava ile birleştirilen davanın iddianamesinde ise sanığın, ''kokain ticareti yapmak'' suçundan 11 ile 33 yıl arasında hapse çarptırılması talebinde bulunuluyor.