BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
HABER /  POLİTİKA

Tele değil Vakit-kulak

CHP telekulak diyor. Vakit ise "açıklayınca herkes gülecek"... Bakın kayıt nasıl alınmış?

Abone ol

CHP, Önder Sav'ın eski Bolu Valisi Ali Serindağ'la yaptığı görüşmenin Vakit Gazetesi'nde yayınlanmasını 'telekulak skandalı' olarak değerlendirdi. Ancak Vakit yazarı Arseven bu iddiaya katılmıyor, "açıkladığımızda herkes gülecek" diyor.

Arseven dünkü köşe yazısında kaydı kendilerine dini bütün bir CHP'linin getirdiğini söylemişti. Ancak bugün o konuşmaların Önder Sav'ın cep telefonunu açık unutmasıyla elde edildiğini söylüyor.

HANGİSİ DOĞRU VAKİT? 
Kayıtların kaynağı kafa karıştırıyor. Vakit gazetesi de iki günde iki farklı açıklama ile kuşku yarattı. Arseven dünkü köşe yazısında Sav'ın konuşmasını CHP'li bir kişiden aldıklarını yazmıştı. Bugün ise çark edip başbaşka bir iddia ortaya attı. Vakit'in hangi açıklaması doğru? Yoksa her ikisi de mi yalan?


VAKİT MUHABİRİ SAV'I ARIYOR

Zaman Gazetesi'nin haberine göre olay şöyle gerçekleşti: Sav, Vakit muhabiri tarafından dinî değerlere hakaret içeren sözleri sebebiyle ısrarla arandı. Bu konuda açıklama yapmak istemeyen Sav, her seferinde cep telefonunu kapattı.

NO YERİNE YES TUŞU

Eski Bolu Valisi'yle yaptığı sohbet sırasında aynı konuda telefonlara maruz kaldı. Son aramada telefonun 'no' tuşu yerine yanlışlıkla 'yes' tuşuna bastı. Cep telefonunu kapattığı düşüncesiyle de kenara koydu.

TELEFON AÇIK KALIYOR

Ancak telefonun açık kaldığını fark eden muhabir, sessiz bir şekilde odadaki konuşmaları dinledi. Muhabir, not ettiği ifadeleri haber olarak yazdı. Alınan bilgilere göre, önümüzdeki günlerde 45 dakikalık telefon dökümü kamuoyuna açıklanacak.

BASİT BİR GAZETECİLİK OLAYI

Gazetenin Ankara temsilcisi Serdar Arseven, CHP'nin basit bir gazetecilik olayını 'telekulak skandalı' olarak vererek, gündemi saptırmaya çalıştığı görüşünde.

ARSEVEN: GÜLÜYORUZ

Arseven, "Baykal, 'çok yüksek bir teknoloji kullanıldı' diyor. Emin olun buna sadece gülüyoruz. Hukuk bunu çok basit bir araştırma ile ortaya çıkarabilir. O zaman yüksek değil, çok alçak bir teknolojiyle son derece basit bir hadise olduğu görülecektir. Haberin nasıl oluştuğunu açıkladığımızda hem Sayın Baykal hem de Sayın Sav, bu olayla ilgili sarf ettikleri sözlerinden utanacaklardır. Çünkü son derece komik durumla karşı karşıyayız." ifadelerini kullanıyor.