BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.437,98
HABER /  EKONOMİ

Ne olacak bu doların hali

Çıksa bir dert inse bir dert. Faizlerin yükseldi, ilgi sıcak paraya kaydı. Dolar kapatma davası öncesine döndü.

Abone ol

Bankalararası piyasada dolar 1,2165 YTL ile 14 Mart’tan bu yana en düşük düzeye geriledi. Uzmanlara göre, doların seyrini kapatma davasına ilişkin haberler belirleyecek.

Dolarda düşüş sürüyor. Yabancı kaynaklı fonların Türkiye’ye ilgi duyması doların AK Parti’ye kapatma davasının açıldığı günkü seviyeye gerilemesini sağladı. Bankalararası piyasada dolar 1,2165 YTL’ye gerileyerek 14 Mart’tan beri en düşük düzeyi gördü.

Kapatma davası sonrası yaşanan siyasi gerilim ve dış piyasalardaki çalkantının birleşmesiyle dolar 1 Nisan’da 1,3460 YTL’ye kadar yükselmişti. İçeride tansiyonun azalması sonrasında 24 Nisan’da yeniden 1,30’un altına inen dolar o günden beri düşüş trendini koruyor.

AYTEKİN: YABANCI TEDİRGİN DEĞİL

Kurdaki hareketi NTVMSNBC’ye değerlendiren Alternatif Bank Döviz Pozisyon Müdürü Sevgi Aytekin, faizin yüksek olmasının yabancı yatırımcıları cezbettiğini belirterek, dolara gelen son satışla vergi ödemesinin etkili olduğunu kaydetti. Aytekin, yabancıların kapatma davasıyla ilgili tedirgin olmadıklarını ancak kapatma gibi bir karar çıkması durumunda dövizde sert hareketlerin görülebileceğini kaydetti.

1,20’NİN ALTINA İNMEZ

Aytekin kurun kısa vadedeki seyri için “1,2150 seviyesinin kırılması durumunda dolar 1,2050’ye kadar inebilir. Ancak ben 1,2150’nin altına inmesini çok olası görmüyorum; inse bile kalıcı olmaz. Dolarda 1,20’nin altını görmeyiz” dedi. “Doların yukarı çıkması için çok fazla sebep yok” diyen Aytekin, doların seyrini kapatma davasına ilişkin haberlerin belirleyeceğini söyledi.