BIST 9.643
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.480,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir depreminde ölü sayısı kaç oldu? 5. günde bölgedeki son durum

İZMİR'de merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremde can kaybı 113'e yükseldi. Yaralanan 1035 vatandaşımızdan 137'sinin tedavisi çeşitli hastanelerde sürüyor. Arama ve kurtarma çalışmaları 17 binadan 16'sında tamamlanırken; 1 binada ise halen devam ediyor.

Abone ol

İZMİR'de merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), son bilgileri açıkladı.

Can kaybının 113'e yükseldiği depremde yaralanan 1035 vatandaşımızdan 898'i taburcu edilirken; 137 kişinin tedavisi devam ediyor.

Arama ve kurtarma çalışmaları 17 binadan 16'sında tamamlanırken; 1 binada ise halen sürüyor.

Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmaları; AFAD, JAK, STK'lar ve belediyelerden toplamda 7 bin 880 personel, 25 arama kurtarma köpeği ve 1206 araç ile yapılıyor.

1670 artçı sarsıntı

Bölgedeki artçı sarsıntılar da devam ediyor. 45'inin büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere toplam 1670 artçı sarsıntı yaşandı.

"Acil yıkılacak ve yıkık 124 bina var"

Hasar tespit durumuna ilişkin de bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "11 bin 97 binada, 81 bin 817 bağımsız bölümde hasar tespiti yaptık. Ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık 124 bina, 2698 bağımsız bölüme ulaştık, 730 az hasarlı, 119 da orta hasarlı binamız var. Yıkım çalışmalarını başlattık. Bilhassa acil yıkılacak, ağır hasarlı binalarda yıkım sürecini hızlı bir şekilde yürüteceğiz. İki binada yıkım çalışması tamamlandı" dedi.

"Psikososyal destek çalışmaları devam ediyor"

Zor bir süreç geçirdiklerini dile getiren Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da şöyle konuştu:

"Ailelerimizin hem hayatlarını kaybeden, vefatı olan ailelerimize hem bu süreci geçiren, bu travmayı daha kolay atlatmaları için psikososyal destek ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Psikososyal destek veren personel sayımızı artırdık. Şu anda 5 bini aşkın vatandaşımızla görüşmeleri gerçekleştirdik. Aynı zamanda Sosyal Hizmet Merkezlerimizin önünde de irtibat bürolarımız var; psikososyal destek almak isteyen vatandaşlarımız için. Vatandaşlarımızın başvurmaları için 3 çadır alanında da irtibat noktalarımız var."

Eğitime bir hafta ara

Deprem nedeniyle kent genelinde eğitime bir hafta ara verildi. Kararı önceki gün Twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyuran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, düzenlediği basın toplantısında sürenin duruma göre gözden geçirilebileceğini söyledi.

Okullardaki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Selçuk, "139 okulumuzdaki küçük ölçekli hasarların, bazı çatlaklar ya da duvarlarda görülen bazı emarelerin hepsinin ayrıntılı analizi yapılıyor. Gerekli onarım çalışmaları için de tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda. İzmir'de okullarımızla ilgili Allah'a şükür bir sorun yaşamadık" diye konuştu.

İzmir'de merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem cuma saat 14.51'de meydana gelmiş; İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedilmişti.