BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir depremi açıklaması! 30 bin lira veriliyor

İZMİR depremi Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ana gündem maddesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremzedelere yapılan yardımı açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmıştı. Toplantıda İzmir depremi konuşuldu. Kabine toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye başkanı da Tunç Soyer de katıldı. Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere 30 bin lira eşya yardımı ve taşınma parası yardımı yapılacağını açıkladı. Erdoğan depremin bilançosu hakkında da son bilgileri verdi. 

Erdoğan şunları söyledi:

*110 kişinin enkaz altından cansız bedeni çıkartılmıştır. Bin 27 yaralımız vardır. Arama kurtarma çalışmalarıyla enkaz altından sağ çıkarılan kişi sayısı 107'dir. 

30 bin lira eşya yardımı
*Evleri hasar gören, veya evlerine girmek istemeyen depremzedeler için 2700 çadır kurulmuştur. Yıkılmış veya yıkılacak durumda bulunan binalardaki vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı yapıyoruz.  29 milyon liralık kaynak gönderilmiştir.

Evlerini taşıyacak mülk sahiplerine 15 bin lira, kiracılara 5 bin lira taşınma yardımı veriyoruz.

Esnafa hibe desteği geliyor
*İzmir depreminde iş yeri yıkılan veya hasar gören denizin taşması sebebiyle iş yeri sular altından kalan vatandaşımıza 50 bin liraya kadar hibe desteği verilecektir. En çok hasar Bayraklıdayken Bornova, Aliağa ve Seferihisar ilçelerimiz takip ediyor. Bugüne kadar İzmir'de TOKİ vasıtasıyla yapılıp teslim edilen konut sayısı da 16 776'dır.

Deprem konutlarının inşasına 1 ay içinde başlamayı planlıyoruz. 

*Sadece 50 yılda yaşadığımız depremler bile karşımızdaki tehlikenin büyüklüğünü göstermeye yeterlidir. İzmir'den önce Elazığ ve Malatya depremlerini yaşamıştık. Yer kürenin işleyiş kanunlarının neticesi olarak depremlerinin önüne geçemeyiz. Ama felaket öncesinde yapabileceğimiz çalışmalar vardır. Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırarak, denetimleri sıklaştırarak, insanlarımızı bilinçlendirerek binalarımızı sağlama almak mecburiyetindeyiz. 

*Bu yıl 100 bin konut üretimine ulaştık. Önümüzdeki yıl 100 bin konut üretimini planlıyoruz. Vatandaşlarımızın desteğiyle bu çalışmaları hızlandırma bir an önce binalarımızı, şehirlerimizi güvenli hale getirmek zorundayız. 

İnsanlarımızın canı hiçbir şeyden daha değerli değildir.

Yalan haber tepkisi
*Dayanışmaya kardeşliğe en çok ihtiyacımız olduğu günlerde provakatif ve yalan haberlerle gündemi zehirlemeye çalışanların ortaya çıkmasıdır. Kızılay'ın deprem bölgesinden olmamasından, deprem zedelere çadır verilmemesinden sosyal medyadaki birçok yalan tedavüle sürülmüştür. Daha bu sabah bir evladımızı yıkıntılar altından çıkarmanın sevinici yaşadığımız bir günde, enkazların hala kaldıralamadığından şikayetçi olacak kadar cahil, izansız, vicdansız bir kişiyle deprem tartışması yapmak millete zulümdür. Deprem gibi ortak bir acıyı istismar edenlerin insanlıktan nasibini almamış kalbi kin ve nefretle kararmış mahluklar olduğuna inanıyorum. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İzmir depreminin ardından tüm Türkiye onlara ağladı! Hepsi aynı aileden
Foto Galeri İzmir depreminin ardından tüm Türkiye onlara ağladı! Hepsi aynı aileden Galeriye Gözat