BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

İYİ Parti'de 6 ismin Meral Akşener'in imzasıyla kesin ihracı istendi

İYİ Parti'de Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak genel başkan imzasıyla kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Abone ol

Seçim yenilgisinin ardından İYİ Parti'de başlayan tartışmalar, muhaliflerin ihraç istemiyle sonuçlandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e karşı eleştiri yönelten isimlere karşı parti yönetimi, resmen harekete geçti.

İYİ Parti'de Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak genel başkan imzasıyla kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 

Ethem Baykal, "Meral FETÖ'den aklasın öyle gelsin" demişti...

Akşener sinyalini  vermişti: Vallahi affetmeyeceğim

Akşener geçtiğimiz haftalarda yapılan İYİ Parti 3. Olağan Kongresi'nde kendisini hedef alan parti içi muhaliflere sert mesajlar vermişti.

Akşener, davaları için nice zorluğa direndiklerini ifade ederek, “Sözümüz doğru olduğu için nice iftiraya göğüs gerdik. Hele ki bir şey olamadığına öfkelenip bizatihi içimizden yapılan iftira, hakaret ve çirkinliklere göğüs gerdik. Hiçbir düşmanın, şahsen hiçbir düşmanım ve hiçbir rakibim. Beni Hapse atmayı isteyenler dahil benimle ilgili asla iddia etmedikleri, söylemedikleri, pis iftiralara şahit oldum. Allah bunu, Allah bana bunu gösterdi. Ama affetmeyeceğim, asla affetmeyeceğim, billahi affetmeyeceğim, vallahi affetmeyeceğim. Bana iki şey bu ülkede söylenemedi. Kendi arkadaşlarım söyledi. Affetmeyeceğim. Hesaplaşacağız hep birlikte. Biz bu günlere koltuk sahibi olmak için gelmedik. Biz bugünlere zengin olmak için de gelmedik. Zengin olmayı hayal edenler kapı dışarı. Burada böyle bir şey yoktur. Biz bugünlere kendi ikballerimiz için de gelmedik” açıklamasında bulunmuştu.