BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  GÜNCEL

İsveç'ten Kırklareli'ne bisikletiyle uzanan yolculuğunu İstanbul'la noktalayacak

İSVEÇ'ten bisikletiyle yola çıkan, seyahat etmeyi çok sevdiğini dile getiren Lina Halebraatt, bisikletiyle yol alıp Kırklareli'ne ulaştı. Kırklareli'nin ardından İstanbul'a doğru yola çıkan İsveçli seyyah, İstanbul gezisi sonrası ülkesine geri dönecek.

Abone ol

İsveç'ten 6 ay önce bisikleti, kanosu ve köpeği ile yola çıkan gezgin Lina Halebraatt, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine ulaştı.

İsveç'ten Kırklareli'ne

İsveç’in başkenti Stokholm’e 600 kilometre uzaklıktaki bir köyde yaşayan gezgin Lina Halebratt bisikleti, kanosu ve köpeği ile birlikte yola çıktı. Halebratt, ilk olarak İsveç’in dağlarını kayak yaparak aştı. Kopenhag üzerinden Avrupa ana karasına kanoyla geçen Halebratt, yaklaşık 6 ay sonra Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine ulaştı. Lüleburgaz Bisiklet Akademisi’nde bir gece konaklayan Halebraatt, çok merak ettiği İstanbul’a gitmek için yola çıktı. Halebratt, İstanbul’u gezdikten sonra Marmara Denizi'ne açılarak İsveç’e kanoyla dönmeyi planladığını söyledi.

"Türkler mükemmel insanlar"

Halebratt, "10 yıldır seyahat ediyorum. Seyahat etmek benim için bir tutku. Yeni ülkeler görmeyi ve insanlarla tanışmayı sevdiğim için seyahat ediyorum. İstanbul’a vardığımda yoluma denizden devam edeceğim. Bisikletle izlediğim rota İstanbul’da sona erecek. İstanbul’a vardığımda bisikletimi satıp kano ile İsveç’e döneceğim. Türk yemeklerine hayran kaldım. Türkler gerçekten mükemmel insanlar” diye konuştu.