BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

İşte Şardanın listesi

Galatasaray Kulübü'nde başkan adaylarından Yiğit Şardan, yönetim kurulu listesini tanıttı..

Abone ol

Galatasaray Kulübü'nde başkan adaylarından Yiğit Şardan, 25 Mart'taki Seçimli Olağan Genel Kurul öncesi listesini açıkladı.

Akatlar'daki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde Sarı-kırmızılı genel kurul üyelerinin karşısına çıkan Yiğit Şardan, Galatasaray'ın, tarihindeki en önemli seçimlerinden birine çıkacağını kaydederek, ''Kulübümüzün bu sıkıntılı günlerine son vermek, kulübümüzü daha iyi günlere taşımak lazım. Bu yüzden göreve talip olduk. Daha ekibimizi bile oluştururken, yapacağımız görevleri tespit ettik ve adama göre iş değil, işe göre adam belirlemeye çalıştık. Seçim kazanacak liste yapmadık. Seçim kazanacak taktikler gütmedik. Galatasaray, değişime ayak uyduramadı. Artan rekabet karşısında tutunamadı. Bunu görmek için dahi olmaya gerek yok, realist olmak ve fotoğrafa doğru bakmak gerekiyor. Galatasaray'ı yönetmek için yeterli donanıma sahip olmadan görevlere gelindi. Bu yapıyla 2-3 sene sonra bir 200 milyon dolar daha borç yapmış olarak karşınıza gelinir. Sadece yeni başkanı değil, değişimi isteyip istemediğimizi oylayacağız. Değişim bir realite, seçim sloganı değil'' diye konuştu.

Yiğit Şardan, Galatasaray'ın acilen yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek, "Biraz daha gecikilmesi halinde gayrimenkuller dahi mevcut sorunların üstesinden gelinmesi için yeterli olmayacak. Her şeyden önce akılcı, kararlı, profesyonel, şeffaf ve cesur olmayı taahhüt ediyoruz. Ne yıldız futbolcu, ne şampiyonluklar, ne de Avrupa kupaları var vaatlerimiz içinde, ama o vaatlerimizin içindeki 5 şeyi yaparsak, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir'' dedi.

Galatasaray'ın mevcut geri kalmışlığını ortadan kaldırmak için, önlerindeki 2 yılda, 6 yıllık bir çalışma sergilemek zorunda olduklarını da ifade eden Şardan, ''Çok çalışmak zorundayız. Gayrimenkulleri değerlendirirken, borçların kapanması yeterli olmaz. Hem gelir getirecek, hem de uzun vadede düzenli bir kaynak oluşturacak şekilde bir değerlendirme yapacağız. Galatasaray'ın, başta futbol olmak üzere sürekli büyümeye ihtiyacı var. Galatasaray'ın büyük hedefleri, 35-40 milyon dolarlık bütçeyle gerçekleşememektedir. Daha iddialı takımlar kurmamıza olanak sağlayacak gelir elde etmeliyiz. Her şeyin sonu para. Futbol dışı gelirleri de geliştirmek durumundayız'' diye konuştu.

Galatasaray'da sorunların bulunduğunu, ancak hepsinin ortadan kaldırılabileceğini belirten Şardan, ''Üstesinden gelinemeyecek sorunumuz yok. Gerekli iradeyi ve beceriyi ortaya koymak lazım. Ama son 10 yıldır bunu yapmayıp, işin kolayına kaçıyoruz. Hatalarımızı banka borçlarıyla finanse edip, daha sonra 'Bütçe açığı çıktı' diyoruz. Sebebi, mali disiplinimizin olmaması. Hiçbir şirkette yapamayacağımız yönetim biçimini Galatasaray'da uyguluyoruz'' dedi. Şardan, Sarı-kırmızılı kulübün tesis konusunda da çok geri kaldığını söyleyerek, ''Ali Sami Yen Stadı'nı hemen yapmak zorundayız. 60 milyon dolar harcayıp, senede 25-30 milyon dolar gelir getirecek stadı yapamamış olmak, tek başına zaten büyük bir yönetim beceriksizliğidir. 6 ay içinde ya Futbol A.Ş'yi halka arz ederek, ya da stat için kredi bulmak suretiyle inşaata başlayacağız. Bu stadı Mecidiyeköy'de mi, yoksa Seyrantepe'de mi yapacağız, bu belli değil. Hala Seyrantepe diye bir yerimiz var mı, ondan emin değilim'' şeklinde konuştu.

Yiğit Şardan, Özhan Canaydın'a destek mesajlarının artması ile ilgili olarak da, ''Ben, kimsenin adayı değil, Galatasaray'ın başkan adayıyım'' dedi.

Öte yandan Yiğit Şardan, yaptığı konuşmanın ardından listesinde yer alan isimleri tanıttı. Yiğit Şardan'ın yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor:
"Özkan Olcay, Murat Ece, Mehmet Cansun, Rıfat Karakimseli, Eşref Hamamcıoğlu, Jerfi Fıratlı, Abdürrahim Albayrak, Mete Başol, Burak Elmas, Cem Ataç, Sedat Doğan, Serol Acarkan, Mümtaz Tahincioğlu, Murat Yalçındağ, Hasan Mingü."