BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ateş Konyayı yaktı

Konya'da sahne alan Anadolu Ateşi, büyük beğeni topladı.

Abone ol

Konya Truva Showland'da gösteri yapan Anadolu Ateşi, ilk defa geldiği Konya'da izleyenleri hayran bıraktı. 5 yıl önce gösterilerine başlayan ve gösterilerini toplam 36 ülkede sahneleyen Anadolu Ateşi Grubu, 912. gösterisini Konya'da gerçekleştirdi.

Genel Sanat Yönetmenliği'ni Mustafa Erdoğan'ın yaptığı grup, Türkiye'nin çeşitli yörelerinin halk oyunlarını sanatsal bir biçimde sahneliyor. Yaklaşık 100 kişilik bir ekibin sahne aldığı gösteri, Konyalılar'dan büyük ilgi gördü. Grubun keman gösterisi ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

Gösteri sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi'ni Konya'da sahnelemekten büyük zevk aldıklarını belirterek, "Bugüne kadar Japonya, Amerika, Sibirya ve Bahreyn gibi 36 ülkede gösterimizi sahneledik. Konya'ya ilk defa geldik. Bu çok heyecan verici bir deneyim. Çünkü Konya, Anadolu'nun en önemli kültür merkezlerinden bir tanesi. Gösterinin yurt dışında en çok sevilen bölümü sema bölümü. Biz grup olarak sizden aldığımız emaneti tekrar size getirdik" diye konuştu.

Gösterinin sevilme nedenlerini de değinen Erdoğan, "Bunun en önemli nedeni Anadolu kültürünün zenginliğidir. 7 bölgemizde çok değerli halk dansları figürleri var. Gösterimiz bunları barındırıyor. Bir diğer nedeni de bu figürleri evrensel, sanatsal bir normla taşımış olmamızdır" ifadelerini kullandı.