BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Irakta kanlı bilanço

Şiddetin dinmediği Irak'ta 24 saat içinde düzenlenen saldırılarda ve şiddet olaylarında 51 kişi öldü.

Abone ol

Başkent Bağdat'ın 200 kilometre batısındaki Hadise kasabasının Bağdadi bölgesi yakınlarında Irak ordusu devriyesine bombalı araçla düzenlenen saldırıda, 9 asker öldü.

Amerikan ordusu Bağdat'ta bir Amerikan askerinin öldürüldüğünü bildirirken, İçişleri Bakanlığı, Bağdat'ın güneybatısındaki Şurta El Hamise semtinde bir Şii camisi yakınlarında pazar yerine düzenlenen saldırıda 7 kişinin öldüğünü, 12 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bağdat'ın 65 kilometre kuzeyindeki Bakuba kentinde yola döşenen mayın patlaması sonucu 4 polis ölürken, kuzeydeki Kerkük kentinde Irak ordusundan Tümgeneral Enver Muhammed Amen suikast girişiminden kıl payı kurtuldu.

Günün en ölümlü saldırısı ise Bağdat'ta bir polis merkezinin önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıydı. İçişleri Bakanlığı, saldırıda 10'u polis, 25 kişinin öldüğünü, 35 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Bağdat'ın El Mağrib caddesinde bombalı araçla düzenlenen saldırıda, 3 polis öldü, 6 sivil yaralandı. Bağdat'ın 40 kilometre güneyindeki İskenderiye kasabasında bir polis, İskenderiye yakınlarındaki Latifiye'de de bir Iraklı asker öldü.

Bu arada hükümet açıklamasında, Irak güvenlik güçlerinin ülke genelinde yaptıkları operasyonlarda 169 direnişçiyi gözaltına aldığı bildirildi.