BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Yunanistan fena karıştı

Atina'da üniversite öğrencileri ile öğretmenler, özel üniversite yasasını protesto ettiler!

Abone ol

Yunanistan'ın başkenti Atina'da üniversite ve lise öğrencileri ile öğretmenlerden oluşan binlerce kişi, özel üniversitelerin açılmasına olanak tanıyan yasayı protesto etti.

Yunan Hükümeti'nin, özel üniversitelerin kurulmasına olanak tanıyan yasayı çıkarması üzerine, Atina sokakları protestocuların akınına uğradı. Özel üniversitelerin açılmasına imkan veren yasanın çıkarılmasını protesto eden binlerce öğrenci ve öğretmen, hükümet aleyhine sloganlar attı. Öğrencilerin, Fransa'daki öğrenci eylemlerini desteklemesi dikkat çekerken, parlamento binasına kadar ilerleyen göstericiler, kendilerini engelleyen polislere taş ve sopalarla karşılık verdi. Polis, göstericileri dağıtmak için cop ve gözyaşartıcı gaz kullandı.

Gösteriye katılan tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisi Maria Greku, "Fransa'da da olduğu gibi, profesör ve öğrenciler birlik içinde protesto yürüyüşünde bulunuyor. Devlet bütçesinin, silah alımı yerine öğrenci ve işçi kesiminin ihtiyaçları için harcanmasını istiyoruz" şeklinde konuşurken, inşaat mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan Kostandina Topsahalidu, "Devlet bütçesinin, Bush'un Irak ve Afganistan'a açmış olduğu kirli ve haksız savaş yerine, ücretsiz eğitim ve kamu sektörünün ihtiyaçlarını giderme amaçlı kullanılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Eylemin ardından göstericiler sloganlar atarak dağıldı.