BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.394,01
HABER /  GÜNCEL

Balıkesirde halk ayaklandı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde bir kahvehanenin silahlı kişilerce basılmasına halktan büyük tepki!

Abone ol

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde bir kahvehanenin silahlı kişilerce basılmasına tepki gösteren yüzlerce kişi, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Edinilen ilk bilgilere göre, akşam saat 21.30 sıralarında Tuzcumurat Mahallesi'nde, Gençler isimli kahvehaneye pompalı tüfekle gelen kişiler, kahvehaneden çıktıktan sonra havaya ateş etti. Bunun üzerine toplanan yüzlerce kişi, can güvenliklerinin kalmadığını, hırsızlıkların önüne geçilemediğini söyleyerek Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Meydanda öfkeli kalabalığı karşılayan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yeler ile vatandaşlar arasında gergin dakikalar yaşandı. Müdür Yeler, yürüyüşün kanunsuz olduğunu hatırlatarak, vatandaşların devlete güvenmesini istedi. Sakinleşen vatandaşlar, beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yeler ve Tuzcumurat Mahallesi Muhtarı İsmail Akçay ile birlikte Tuzcumurat Mahallesi'ne gitti.

Kahvehanede seçilen temsilciler ile görüşen Yeler, gereken her şeyin yapılacağı sözünü yeniledi. kahvehaneye Belediye Başkan Vekili Serdar Türkol ve belediye meclis üyeleri ile bazı siyasi parti temsilcileri de geldi.