BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.388,77
HABER /  GÜNCEL

PKKya silah bırak iması

Yeni kurulan 'Kürt Demokrasi Forumu', Nevruz Bayramı dolayısıyla bir resepsiyon verdi.

Abone ol

Resepsiyona Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Ahmet Türk, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katılırken, parlamentodan sadece CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın katılması dikkat çekti.

Park Hotel'de düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandıran 'Kürt Demokrasi Forumu' Başkanı Feridun Yazar, Nevruz'un uzun yıllardan beri alanlarda kutlandığını, bu yıl alanların dışında farklı kitlelerle buluşmak için otelde bir resepsiyon düzenlediklerini söyledi. Yazar, resepsiyonun amacının, büyük kitlelerle buluşmak yerine kitlelere doğru mesajı vermek, sorunların çözümüne yol göstermek, aynı zamanda siyasi partilerle, iktidarlarla sorunların çözümüne yönelik mutabakat sağlamak olduğunu söyledi. Türkiye'nin AB sürecine girdiğini hatırlatan Yazar, bu süreçte Türkiye'nin önüne Kürt sorununu getirileceğini söyledi. Yazar. bu sorunun çözümünün en az zararla kapatılması için dernek olarak çalışmalar yürüteceklerini belirtti.

Feridun Yazar, kürsüden yaptığı konuşmada ise, İspanya'daki terör örgütü ETA'nın silah bıraktığını hatırlatarak, üstü kapalı olarak, terör örgütü PKK'nın silah bırakmasını istedi.

DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk ise, bu yıl kutlanan Nevruz ile şiddetin, kanın ne kadar gereksiz olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

DEP eski milletvekillerinden Sırrı Sakık ise, bu yıl Nevruz'un barış ortamında kutlamasından memnun olduklarını dile getirdi. 2007 yılında Diyarbakır'da yapılacak olan Nevruz kutlamalarına Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay başta olmak üzere üst düzey yöneticilerin katılmasını beklediklerini ifade eden Sakık, iç barışın sağlanmasını ve Türkiye'nin özgürlükleri kucakladığı bir Nevruz'u hayal ettiklerini belirtti. Sakık, Türkiye'nin buna çok yaklaştığını da ifade etti.

Resepsiyonda Dernek Başkanı Yazar, sembolik olarak getirilen Nevruz ateşini yaktı. Yazar, basın mensuplarının ısrarına rağmen Nevruz ateşinin üzerinden atlamadı.