BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,68
ALTIN 2.454,59
HABER /  EKONOMİ

İstanbul'da ekmek 5 lira mı oldu? Fırıncılar Odası'ndan ekmek zammı açıklaması

İSTANBUL'un bazı ilçelerinde ekmek fiyatlarının 21 Haziran salı günü itibariyle 5 lira olduğu söylenmişti. Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Çetin, 210 gram ekmeğin 4 lira olması için karar alındığını, zamma onay beklediklerini duyurdu.

Abone ol

İSTANBUL'un bazı ilçelerinde 21 Haziran salı günü itibariyle ekmeğin 5 liradan satıldığı söylenmişti. 240 gram ekmeğin 5 liraya satıldığı ilçelerin Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir olduğu söylenmişti. İstanbul'da ekmeğin 5 liraya çıktığı haberleri üzerine Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin açıklama yaptı. Erdoğan Çetin ekmeğin 5 liradan satılmasına yönelik bir onay olmadığının altını çizdi.

Çetin, İstanbul'da en son ekmek tarifesinin 11 Mart 2022'de belirlendiğini ve yeni bir tarifeye henüz onay verilmediğini belirterek şu bilgileri paylaştı:

*"İstanbul'da en son ve geçerli olan tarife 11 Mart 2022 tarihinde, 210 gram ekmek 3 TL, 1.000 gramı 14,28 TL olacak şekilde belirlenmiştir. O tarihten bugüne kadar ilimizde tarife değişikliğine yönelik yeni bir karar alınmamış ve kamuoyunda bahsi geçen fiyatlarda bir tarifeye onay verilmemiştir.

210 gram ekmek 4 lira olacak
*210 gram ekmeğin 4 TL olması yönündeki talebimiz de Ekmek Fiyatlarına İlişkin Azami Fiyat Tarifesini Belirleme Komisyonu'nca uygun bulunmuş, tarifenin geçerli olması için ilgili kurumlar tarafından onay beklenmektedir."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Bu besinleri kesinlikle mikrodalga fırında ısıtmayın gıda zehirlenmesine yol açıyor
Foto Galeri Bu besinleri kesinlikle mikrodalga fırında ısıtmayın gıda zehirlenmesine yol açıyor Galeriye Gözat