BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.412,08
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Metrocity AVM'de yangın çıktı! Gece kulübü yandı işletmeciden şok iddialar

İstanbul, Levent'te bir alışveriş merkezinde yangın çıktı. Çatı kısmında başlayan yangın, 34 itfaiye aracının müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının daha önce mühürlenen gece kulübünün çatısında başladığı öğrenildi. Yangında yaralı ve can kaybı yok. Gece kulübünün sahibi ise yangını AVM yönetiminin çıkardığını iddia etti.

Abone ol

İstanbul Levent'te bulunan Metrocity Alışveriş Merkezi'nin çatısında yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yoğun dumanın oluştuğu yangın nedeniyle ekipler Bakırköy'den tüp aracı ve diğer ilçelerden de takım desteği istedi. Yangına, Beşiktaş, Seyrantepe, Şişli, Beyoğlu, Bakırköy ve Sultangazi'den de itfaiye desteği sağlandı.

34 araç ve 106 personel müdahale etti

AVM'deki vatandaşlar ve çalışanlar da tahliye edildi. Yangın nedeniyle gökyüzünü kaplayan yoğun duman, çevre ilçelerden ve Anadolu Yakası'ndan da görüldü. Ekipler, yangına 34 araç ve 106 personelle müdahale etti. Yangın, merdivenli itfaiye aracı ve AVM'nin ana giriş kapısından yapılan müdahale sonucu yaklaşık 1,5 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. AVM'de itfaiyenin soğutma ve duman tahliyesi çalışmaları devam ediyor.

AVM'nin önündeki metro girişi kapatıldı

Polis ekipleri de AVM'nin etrafını güvenlik şeridi çekerek, vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Ayrıca ekipler, AVM'nin önündeki metro girişini de kapattı. Dumandan etkilenenlerin olduğu yangında yaralı veya can kaybının olmadığı öğrenildi.

Şişli Kaymakamı Kaya'nın açıklaması

Olay yerine gelen Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, olayda yaralı ve can kaybı olmadığını belirterek, ana binaya geçişin engellendiğini, çatıda da hızlı şekilde söndürme çalışmasının yapıldığını dile getirdi. Kaya, yangının mühürlü bir işletmenin çatısında çıktığını, detaylı bilgiye itfaiyenin raporu sonucunda ulaşılacağını kaydetti.

Dükkanımı AVM yaktı!

Yangının başladığı işletme sahibi Burak Karabacak'tan şok iddialar geldi:  "Dükkanımı alışveriş merkezi yaktı. Son zamanlarda çık diyorlardı bana. Ben 20 milyon liradan fazla harcadım. Ben İstanbul'un en güzel gece kulübünü açtım oraya. Dükkanın 7 ay tadilatıyla uğraştım. 2 ay açık tuttum. 2 ayın sonunda her gün benim dükkanıma zabıtayla adam yolladılar."

Dükkanım zaten 2 aydır mühürlü

"Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Miroğlu tarafından organize edilmiş bütün site sakinleri benim dükkanıma her gün zabıtayla adam yolladı. Yangının neden çıktığını bilmiyorum. Mantıklı geliyor mu size neden alışveriş merkezinin sadece orası yanıyor, zaten istenmiyorum ben. Dükkanım 2 aydır mahkemece mühürlü zaten. İçeri beni bile sokmuyorlar. Ben zaten alışveriş merkezinin yönetiminden şikayetçiyim. Her şeyim gitti benim şu an kül oldu."

Gece kulübü haline getirilen yer

Öte yandan işletme sahibi Burak Karabacak ve arkadaşı dükkanına girmek istedi. "Benim işletmem, benim ekmeğim burası" diye isyan eden adamı, polis ekipleri sakinleştirdi. Metrocity C Blok Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Keskin ise; gece kulübü haline getirilen yerin daha önce bloklar ve dışarıdan gelenlerin kullandığı spor alanı olduğunu, şikayetler üzerine ruhsatın iptali için çalışma yapıldığını ve Şişli Belediyesi tarafından mühürlendiğini söyledi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Müge Anlı çocuk işkence ifşası! Eskişehir'de Nur Elif öldü 2 kardeşi bir deri bir kemik bulundu
Foto Galeri Müge Anlı çocuk işkence ifşası! Eskişehir'de Nur Elif öldü 2 kardeşi bir deri bir kemik bulundu Galeriye Gözat