BIST 10.323
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.402,58
HABER /  GÜNCEL

Şehit olacağı içine doğmuş Bursalı şehidin paylaştığı mesaj yürekleri dağladı

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

Pençe-Kilit operasyonunda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan 27 yaşındaki Üsteğmen Tunahan Yavuz'dan geriye sosyal medya hesabından paylaştığı acı mesajı kaldı.

Abone ol

Pençe-Kilit Operasyonunda yaralanmasının ardından bir süredir GATA’da tedavi gören Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz’un şehadet haberi Bursa’nın Mudanya ilçesi Halitpaşa Mahallesi’ndeki baba ocağına ulaştı.

Öte yandan Zeytin Dalı Harekatı'nda 01.03.2018 tarihinde şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç, Afrin'e gitmeden önce 'Bulmak' şiirinden 'Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm' sözlerini okumuştu. Şehit Abdullah Taha Koç'tan ise geriye okuduğu bu şiir kalmıştı.

27 yaşındaki Bursalı şehit Tunahan Yavuz ise Şehit Abdullah Taha Koç'un şiiri okuduğu videoyla birlikte sosyal medya hesabında "Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir, kahramanlık saldırıp bir daha dönmemektir" yazarak paylaşırken şehitten geriye o acı mesaj kaldı.

"Bir Tunahan gider, bin Tunahan gelir"

Şehit Yavuz’un cenazesi helallik alınmak üzere araçtan indirildiği sırada anne, baba ve kardeşi başta olmak üzere yakınları gözyaşlarına boğuldu. Baba Sadık Yavuz duygularını, "Bir Tunahan gider, bin Tunahan gelir" şeklinde dile getirirken, anne Zerrin Yavuz ise, "Oğlumla gurur duyuyorum, bu benim için bir gurur" diyerek oğlunun tabutunu sevdi. 

Şehit annesi: “Bugün düğünümüz var oğlum”

Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz’un cenazesi ailesi ve sevenlerinin gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Güzelyalı Mahallesi Duran Camii'nde Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mudanya'daki Ömerbey Mezarlığına binlerce vatandaşın katılımıyla defnedilmek üzere götürüldü. Bazı vatandaşlar ve askerler gözyaşlarını tutamadı.
Oğlunun musalla taşındaki tabutuna sarılan anne Zerrin Yavuz, "Bugün düğünümüz var oğlum, seninle gurur duyuyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı ABD basınında gündem oldu hesaba katılması gereken güç
Foto Galeri Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı ABD basınında gündem oldu hesaba katılması gereken güç Galeriye Gözat