BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.436,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Isparta'ya Hububat borsası kurulacak

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Isparta'da Hububat Borsası kuracaklarını açıkladı.

Abone ol

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, hububat ve bakliyat ticaretini daha da geliştirmek ve bir düzene sokmak istediklerini kaydetti. Bu doğrultuda diğer illerin dikkatini çekmek istediklerini vurgulayan Adar, hububat konusunda Isparta'yı merkez haline getirmek istediklerini söyledi.

Yazısöğüt köyünde bir alan belirlediklerini ve hububat borsası kurulması için bu alan üzerinde çalışma yapmaya başladıklarını anlatan Adar, Belediye Meclisi'nden de söz konusu parselin imar planına işlenmesini talep ettiklerini bildirdi. Belediye Meclisi'nden de olumlu karar çıktığını ifade eden Adar, Hububat Borsası'nın imara işlenmesine ilişkin kararın ise Mayıs ayı dönemindeki mecliste oylamaya sunulacağını kaydetti. Hububat Borsası'nı kurarak bu alanda güçlü bir merkezi inşa etmek istediklerini dile getiren Adar, Isparta'nın hububat ve bakliyat üretimi ile ticaretinde küçümsenemeyecek bir konumda olduğunu belirtti.

Üyelerin daha güçlü, daha kazançlı olması için bu pazarı oluşturmak istediklerini dile getiren Adar, ''Isparta'da Hububat Borsası kurarak merkezin burada oluşmasını, ticaretin düzene girmesini ve güçlenmesini sağlayacağız. Bu düzenleme ile bu sektörde faaliyet gösteren üyelerimiz ve tüccarlarımız daha kazançlı olacaktır. Türkiye'nin hububat ve bakliyat piyasası buradan belirlenecektir'' diye konuştu.