BIST 10.141
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.458,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kütahya Havaalanı için teklif yok

Kütahya'ya yapılacak ve üç ile hizmet edecek Zafer Havalimanı'nın yapım ihalesi teklif veren olmadığı için iptal edildi.

Abone ol

Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılacak olan ve Afyonkarahisar, Kütahya ile Uşak illerini hitap edecek Zafer Havalimanı'nın yapım ihalesi teklif veren olmadığı için iptal edildi.

Afyonkarahisarlılar, çözüm olarak Zafer Havalimanı yapılıncaya kadar Askeri Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılmasını istiyor.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) önderliğinde havaalanı konusunun görüşülmesi için ATSO toplantı salonunda sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar'a 56,7 kilometre uzaklıkta olan Zafer Havalimanı'nın ihalesinin yapılmasını dört gözle beklediklerini ancak teklif veren olmadığı için ihalenin iptal edildiğini söyledi.

Hiçbir zaman havalimanına karşı çıkmadıklarını dile getiren Serteser, "Çünkü hükümetimiz buraya gerçekten ciddi bir havalimanı düşünüyordu. Burada 3 milyon metrekarelik alan kamulaştırıldı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın tahsisine verildi. 10 bin metrekarelik kapalı alanı, 3,5 kilometrelik bir pisti vardı ki bu Türkiye'nin en büyük dördüncü sivil havalimanı olacaktı. Bunu çok arzu ediyorduk. Buranın ihalesi için toplam 8 tane şartname alınmıştı. Fakat 1 Nisan'da ne yazık ki hiçbir firma buraya teklif vermedi" diye konuştu.

Burada hükümetin ya şartları değiştirerek daha da iyileştireceğini, ya pisti kendisinin yapıp sadece terminal binasının ihaleye vereceğini dile getiren Serteser, Esenboğa ve Atatürk Havalimanı'nda bu şekilde yapıldığını bildirdi.

Serteser şöyle devam etti:
"Afyonkarahisarlılar olarak Askeri Havaalanı'nın geçici de olsa Zafer Havalimanı yapılıncaya kadar sivil uçuşlara açılmalı. Nasıl hükümetimiz 81 ile bir üniversite yapmıştır. Üniversite medeniyet için önemlidir. Ulaştırma da medeniyet, gelişmemiz, ihracat ve turizm için önemlidir. Belki bunu her ile yapamaz ama en azından önemli gördüğü illere yapması gerektiğini düşünüyoruz. Kaldı ki bizim havaalanımız mevcuttur. Buraya para harcanmayacaktır. Türkiye NATO'nun en güçlü ülkesidir. Hiç bunu inkar etmeyelim. Kendimizi hiçbir zaman küçük görmeyelim. NATO'nun en büyük ülkesinin ben burayı sivil uçuşlara geçici açıyorum dediği zaman, yapamayacağı bir şey yoktur"