BIST 10.170
DOLAR 32,23
EURO 35,01
ALTIN 2.455,79
HABER /  DÜNYA

Öğrenciler stresi striptizle atıyorlar

İngiltere'de üniversite derneği öğrencilerin sınav stresiyle başaçıkabilmeleri amacıyla ilginç bir yönteme başvurdu.

Abone ol

İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nde öğrenci Cambridge Union öğrencilerin final sınavlarının stresiyle başedebilmesine yardım için pole dancing (striptiz kulüplerinde bir direğin etrafında yapılan dansa verilen ad) dersleri aldıklarını söyledi.

Dersler, Union'un tarihi binasında bulunan ve vaktiyle Winston Churchill, Dalai Lama ve Desmond Tutu gibi önemli isimlerin Mavi Oda'da veriliyor.

Union tarafından ilk kez verilen bu özel derslerin saatlik ücreti üyeler için sadece 2 sterlin (yaklaşık 5TL). Sadece kadınlara özel dört seanstan oluşan "pole-fitness" dersleri için tecrübe gerekmiyor.

Dersleri ayarlayan kulüp yetkilisi Juan de Francisco, bu derslerin tartışmaya yol açabileceğini teslim etmekle birlikte, 'zararsız bir eğlence' amaçlı olduklarını söyledi.

Francisco, "Dersler fit ve sağlıklı olmak amaçlı, cinsel bir maksat yok. Yüksek topuklar gerçekten yıldırıcı. O nedenle öğretmen katılımcıların spor ayakkabı ya da çıplak ayakla dersi almalarını söyledi. Aslında fikir benden çıkmadı. Kadın üyelerimizden biri ortaya attı. Komiteye sordum. Sadece kadın üyeler cevap verdi" diye konuştu. Kulüp, yoğa ve pilates dersleri de veriyor.