BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,92
ALTIN 2.444,89
HABER /  GÜNCEL

Kadın polis itince savcı çıldırdı

Yer darlığı nedeniyle yüksek yargı zirvesinde kavga çıktı. Toplantıya katılan bir savcı hıncını bayan polisten çıkardı

Abone ol

Yüksek yargı başkanları Ankara Adliyesi'nde hakim ve savcılarla sohbet toplantısı yapmak için toplandı. Toplantıda yer darlığı yüzünden kavga çıktı. Salonda bulunan bir kadın koruma, yetkisinin dışına çıkıp üstü sayılan savcıya "Salondan çık ve bağırma" diyerek onu itmesi savcıyı çileden çıkardı. Müdahaleye karşı koyan savcı, kadın polisin boğazına sarıldı..

YARSAV'DAN GELEN KONUKLAR

Adliyenin konferans salonunun küçük olması ve Yargıtay ve Danıştay'dan üye ve tetkik hakimlerinin de toplantıya katılması nedeniyle salonda oturacak yer bulamayan Mustafa Şahin Tanrıöver adlı savcı, Ankara Adliyesi'nde görevli olduğunu, toplantıda kendi sorunlarının tartışılacağını, Yargıtay ve Danıştay'dan gelen konuklar nedeniyle oturacak yer bulamadığını dile getirdi.

BURASI YARSAV'A DESTEK TOPLANTISI DEĞİL

Tanrıöver'in, ''Ankara Adliyesi hakimleri kapıda bekliyor. Burası YARSAV'a destek toplantısı değil'' diye bağırması üzerine, salonda bulunan bazı hakim ve savcılar Tanrıöver'e tepki gösterdi.

SAVCIYI DIŞARI ATMAK İSTEYİNCE

Tanrıöver'in bir kadın koruma polisi tarafından dışarı çıkarılmak istenmesi sırasında da kısa süreli arbede yaşandı.

BAŞKALARI GELDİ OTURDU

Bu sırada ''Başkaları geldi oturdu, bize yer kalmadı'' şeklinde tepkisini dile getiren hakim ve savcılara, diğer hakim ve savcılar ''Başkaları dediğinde hakim, savcı'' diyerek karşı çıktı.

KİMLER KATILIYOR?

Toplantıya Gerçeker'in yanı sıra Danıştay Başkanı Mustafa Birden ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Kadir Özbek de katılılıyor.

GERÇEKER'DEN "LAİK DEVLETİN TEMELİ" VURGUSU

Yargıtay Başkanı Gerçeker toplantıda yaptığı konuşmada "Yargı bağımsızlığını demokratik laik devletin temeli olduğundan savunuyoruz" diye konuştu.

GERİLİMİ YÜKSELTME AMAÇLI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gerilimi yükseltme amaçlı" diyerek toplantıya tepki gösterdi. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ise, " Biz anayasa değişiklikleriyle ilgili, yargı bağımsızlığıyla ilgili görüşlerimizi ortaya koyuyoruz. Herhalde demokratik bir ülkede bu kadar düşünce belirtme özgürlüğü de olduğunu sanıyorum" dedi.