BIST 10.055
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarlasında çalışırken tarihi eser buldu

Edirne'de bir çiftçi, tarlada çalışırken Geç Roma Dönemi'ne ait olduğu sanılan mezar buldu.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, merkez ilçeye bağlı Doyran köyünde bir çiftçi, tarlasını işlediği sırada mezar kapaklarına rastlayınca durumu jandarmaya bildirdi.

Bunun üzerine askeri yasak bölgede bulunduğu ve vatandaşların izinle girdiği belirtilen tarlada, jandarma ekiplerinin denetiminde Edirne Müze Müdürlüğü ekiplerince kazı çalışmalarına başlandı.

Müze Müdürlüğü görevlilerinden Kemal Erkan, jandarmanın durumu kendilerine bildirmesi üzerine tarlada kazı işlemine başladıklarını, kazılar sonucu ele geçirilen buluntuların Geç Roma Dönemi'ne ait olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Erkan, şunları kaydetti:
''Köyün mera alanı ve askeri yasak bölgede jandarma gözetiminde kazılarımızı yapıyoruz. Şu ana kadar Geç Roma Dönemi'nden kaldığını tahmin ettiğimiz biri çocuğa ait 2 mezar bulduk. Mezarların içinde kafatasına ait bölgede 2 küpe, 2 yüzük, ufak bir altın obje ve süs eşyası olarak kullanılan boncuklar bulduk. Bunlar, Edirne Müzesinin emanet bölümüne kaldırıldı. Bu bölgede buna ilk kez rastlanıyor. Çalışmalarımız devam ediyor.''