BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İSKİden çevreci gençler

İSKİ, Atıksu Arıtma Tesislerine eğitim gezileri düzenleyerek gençleri çevre konusunda bilinçlendiriyor.

Abone ol

İSKİ, İstanbulluların gönül rahatlığıyla musluklarından su içmesini sağlayan İçmesuyu Arıtma Tesisleri ile İstanbulluların denizle barışmasını sağlayan Atıksu Arıtma Tesislerine eğitim gezileri düzenleyerek gençleri çevre konusunda bilinçlendiriyor, çevreci gençlerin yetişmesini sağlıyor.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak gerçekleştirilen eğitim gezilerinde gençlere suyun kaynağından musluklara kadar ulaşma serüveni anlatılıyor. Öğrenciler kaynağından alınan suyun nasıl dünya ve Avrupa Birliği standartlarında kaliteli olarak içilebilir düzeye getirildiğini gözlemliyor. Geziler sırasında gençler Atıksu Arıtma Tesilerini de yerinde inceleyerek kullanılmış olan evsel ve sanayi nitelikli atıksuların nasıl çevreye zarar vermeyecek şekilde arıtıldığına tanıklık ediyorlar. Gezi sonrasında gençlere bir de anket uygulanıyor ve yapılan eğitim gezisinin verimliliği test edilmiş oluyor.

2006 yılı içerisinde İSKİ’nin düzenlemiş olduğu eğitim gezilerine 560 okuldan toplam 22400 öğrenci katıldı.

Çevreci gençlerin yetişmesine katkı sağlayan İSKİ’nin eğitim gezilerinin 2007 yılı programına katılmak isteyen okulların İSKİ Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.

2007 yılı Eğitim Gezisi Programı

Avrupa Yakası Anadolu Yakası
09:30 Okuldan Hareket Okuldan Hareket
10:30 Ataköy Atıksu Arıtma Tesisi Tuzla Biyolojik Atıksu ArıtmaTesisi
11:45 İkitelli F.S.M.H İçmesuyu Tesisi Ömerli İçmesuyu Tesisi
12:30 Yemek Yemek
13:45 Okula Hareket Okula Hareket