BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.435,62
HABER /  GÜNCEL

Eminönünde gitar kursu

Eminönü Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde Murat Göğebakan engellilere gitar dersi verdi.

Abone ol

Eminönü Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi bünyesinde açılan gitar kursunu ziyaret eden ünlü sanatçı Murat Göğebakan, engellilere gitar dersi verdi. Genç sanatçı, müziğin hayattaki pek çok engeli aşmada insan ruhunu eğitini söyledi. Küçükayasofya NFK Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen engelliler gitar kursunun bu defaki konuğu ünlü sanatçı Murat Göğebakan'dı.

Kursa devam eden 15 engelli, Göğebakan'ın sürpriz ziyaretine çok memnun oldular. Bir anda karşılarında genç sanatçıyı gören engelliler, müzik üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler. Kursiyerlere müziğe nasıl başladığını anlatan Göğebakan, kendisinin de gitar çalarak profesyonel müziğe adım attığını söyledi. Ders sırasında gitar çalıp, şarkılar söyleyen sanatçı, iyi bir müzisyen olabilmek içn çok çalışmak gerektiğini ifade etti.

Kendisinin profesyonel müzik yaptığı için sürekli çalışmak zorunda olduğunu vurgulayan Göğebakan, "Ben günde en az 6 saat gitar çalıyorum. Sevdiğim işi yaptığım için mutluyum. Aynı zamanda besteler de yapıyorum." dedi. Her insanın azmettiği takdirde başaracağını hatırlatan sanatçı, gitar çalmayı kolaylaştıracak el ve parmak egzersizleri konusunda bilgiler de verdi. Murat Göğebakan'ın ricalarını kırmayıp geldiği için çok mutlu olduklarını söyleyen Eminönü Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Aydın Avşar, "bir aydır devam eden kurslarımıza toplam 60 öğrenci devam ediyor. Bu gruptan 15 öğrencimiz ise engelli. Ortak ders alıyoruz. Çünkü biz engellere inanmıyoruz" dedi.

Engelli kursiyerlerin gitarlarını da Merkez olarak kendilerin hediye ettiğini aktaran Avşar; "Engelli kursiyerlerimiz dersin ardından evlerine de bırakıyoruz. Onların sosyal hayata katılmaları için her türlü çalışmayı yapmaya gayret ediyoruz. Yeter ki mazeretlere sığınıp öğrenmekten, gelişmekten vazgeçmesinler. Biz elimizden gelen kolaylığı göstermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.