BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  GÜNCEL

Sağlıksız kurbana izin yok

Avcılar belediyesi, iki noktada açtığı kurban satış ve kesim yerlerine gelen kurbanlıkları veterinerlerle denetliyor.

Abone ol

Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle 2 noktadan kurban satış ve kesim yerlerini belirleyen Avcılar Belediyesi, satış için bu alanlara gelen hayvanları denetime aldı. Uzman veteriner kadrosuyla kurban alanını denetleyen Avcılar Belediyesi zabıta ve sağlık ekipleri, kurbanlık hayvanların Menşei, Şahadetnamesi, Sağlık Raporu ve yaşlarını kontrol ediyor.

Avcılar Belediye başkanı Mustafa Değirmenci, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların geleneklerini daha temiz ve uygun koşullarda yerine getirebilmeleri için Belediye olarak bu çalışmayı her yıl yaptıklarını söyledi. Değirmenci bu yerlerin dışında satış ve kesim yapılması halinde ceza kesileceğini de sözlerine ekledi.

Cihangir mahallesi sanayi caddesi üzerinde ve Firüzköy’de bulunan Colins fabrikası arkasındaki futbol sahasında toplam 300 parselde kurban kesim ve satışının yapıldığını belirten Avcılar belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Güven ise “Sağlık ekiplerimiz tüm kurbanlık alanı dezenfekte ediyor. Amacımız halkımıza sağlıklı kurban satışı yapılabilmesidir. Bunun için denetimlerimiz sürecektir” dedi