BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,14
ALTIN 2.466,49
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden çiftçiye uyarı!

Etkili olacak soğuk ve yağışlı havanın, narenciye ve sera üreticilerini olumsuz etkileyeceği uyarısı.

Abone ol

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yurdun halen üzerinde bulunan soğuk havaya ilave olarak, yarından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi.

Çarşamba günü tüm yurtta özellikle gece sıcaklıklarında önemli düşüşlerin görüleceği vurgulanan açıklamada, tarımsal faaliyetlerin sürdürüldüğü Ege ve Akdeniz bölgelerinde, başta narenciye ve sera üreticilerimiz olmak üzere tüm üreticilerin olumsuz yönde etkilenecekleri kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:

''26-27 Aralık gecesi Ege ve Akdeniz bölgelerinin kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerde orta kuvvette, 27-28, 28-29 Aralık geceleri Ege ve Akdeniz bölgelerinin iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette don olayı beklenmektedir.

Bu bölgelerimizde hasat dönemindeki narenciye üreticilerimizin, sebze ve serada üretim yapan yetiştiricilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilir.''