BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,97
ALTIN 2.419,22
HABER /  GÜNCEL

İnternet suçları gözetim altında

Internet yayınlarının denetlenebilmesi için 11 kişilik yeni bir kurul oluşturuluyor. Bakın kurulda kimler var...

Abone ol

Yeni kanun tasarısı, çocuklarla ilgili müstehcen yayınları üretenlere 12 yıla kadar hapis, sunan, ihraç eden, kiraya veren ya da bulunduranlara ise 5 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde denetim için 11 kişilik “internet kurulu” oluşturulacak.

Ulaştırma Bakanlığı, bilişim ortamında işlenen suçlarla mücadelenin esas ve usulleri belirleyen tasarıyı tamamladı. Tasarıyla internet ortamını denetleyerek sözkonusu suçları soruşturmak ve kovuşturmak için Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde “internet kurulu” oluşturulacak. 11 üyeli kurul, kamu kurum ve kuruluşlarının yanısıra internet işletmecileri ve sağlayıcıları ile sivil toplum temsilcilerinden oluşacak.

Kurul raporlarını Bilişim Güvenliği Başkanlığı’na verecek. Başkanlık, gelen raporlar doğrultusunda, internet içeriklerinin denetiminin hangi seviye, zaman ve şekilde yapılacağını belirleyecek.

Başkanlık, suç unsuru taşıyan site ve yayınların izlenebilmesi için internet üzerinden bir ihbar ve direkt telefon hattı oluşturacak.

Medya Takip Merkezi