BIST 10.164
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.458,20
HABER /  GÜNCEL

Bu akşam kar geliyor

Yarından itibaren Türkiye dondurucu soğukların etkisi altına girecek. Kar ve yağmur geliyor... İşte son bilgiler.

Abone ol

Bu akşamdan itibaren Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'ne göre, yarın ve çarşamba günleri de devam edecek kar yağışı ile birlikte soğuk hava tüm yurdu etkisi altına alacak.
 
Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Akdeniz'de ise poyraz fırtınası olacağı tahmin ediliyor.
 
Poyraz fırtınası ile birlikte kar yağışının olacağı, etkili kar yağışı beklenen yerlerde şehir merkezlerinde kar kalınlığının 20-25 santimetre, yüksek kesimler ve kırsal arazide ise 35-40 santimetre olması bekleniyor.
 
Tüm yurdu etkisi altına alacağı belirtilen soğuk hava nedeniyle, hava sıcaklığı iç kesimlerde gündüz 0 ile sıfırın altında 3, gece ise sıfırın altında 10-14 derece, kıyı kesimlerinde gündüz 0 ile 3, gece sıfırın altında 2-4 derece olacak.
 
Kar yağışı nedeniyle karayollarında kapanma ve buzlanma ile soğuk havaya bağlı olarak don riski olabileceğine dikkat çekiliyor.
 
İstanbul:
İstanbul'da bu geceden itibaren başlayacak soğuk ve yağışlı havanın kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.
 
Marmara, bu geceden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.
 
Gece saatlerinde yağmur olarak başlayacak yağışlar, yarın poyraz fırtınasıyla birlikte hava sıcaklığındaki düşüşe paralel olarak kar yağışına dönüşecek.
 
Kar yağışı ve fırtına çarşamba gününden sonra etkisini kaybedecek. Hava sıcaklığı ise yarından itibaren hissedilir derecede azalarak 5-7 dereceye düşecek.
 
Diyarbakır:
Diyarbakır'da da bu gece yarısından itibaren kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının sabah saatlerine dek etkisini artırarak, yarın akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.
 
Sıcaklık 5-6 derece düşerken, rüzgar da kuzey yönlerden orta kuvvette esecek.
 
Ege:
Ege Denizi'nde bu gece ve yarın fırtına bekleniyor. Hala Karadeniz, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de kuzeybatılı yönlerden (karayel) esmekte olan rüzgar kuvvetlenerek, bu gece ve yarın Ege ve Karadeniz'de fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.
 
Fırtına, 27 Aralık 2006 çarşamba günü Akdeniz ve Güney Ege'de etkisini sürdürecek, diğer denizlerde ise şiddetini kaybedecek.