BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İlçeyi korkutan iğne

Osmaniye'de aşı paniği. Bir ilköğretim okulu öğrencisinin annesine söyledikleri ilçeyi korkuttu.

Abone ol

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir ilköğretim okulu öğrencisinin annesine ''sokak ortasında 3 kişi koluma aşı yaptı'' şeklinde yalan söylemesi panik yarattı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Cengiz Topel İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki H.E, akşam evlerinde kardeşi ile oyun oynarken annesinin kolunu tutması üzerine ''anne kolumu sıkma bugün aşı yapıldı'' dedi. Bunun üzerine anne, olayı okul yönetimine bildirdi.

Okul Müdürü Necati İnce, 2. sınıf öğrencilerine aşı yapılmadığını belirtti. İnce, ertesi gün okula gelen H.E'ye de kendisine nerede aşı yapıldığını sordu. H.E'nin, ''Tanımadığım, biri beyaz önlüklü 3 kişi sokak ortasında koluma aşı yaptı'' demesi üzerine okul idaresi, durumu Kadirli Kaymakamlığı'na, Kaymakamlık da Osmaniye Valiliğine bildirdi. H.E, okul idaresi tarafından Kadirli Devlet Hastanesine götürüldü.

Olayı öğrenen Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek İl Sağlık Müdürü ile geldiği Kadirli Devlet Hastanesinde, Kaymakam A. Rauf Ulusoy ve Devlet Hastanesi başhekiminden olayla ilgili bilgi aldı. Osmaniye'den özel olarak gelen bir mikrobiyoloji ve bir cildiye uzmanının yaptığı tahliller ve muayene sonunda, çocuğa aşı yapılmadığı tespit edildi. H.E'nin, bir süre önce 5'inci sınıf öğrencilerine yapılan aşıdan etkilendiği, bu yüzden yalan söylediği anlaşıldı.