BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Federasyona FİFA tehditi

Bursaspor hakkını yedirmemekte kararlı. Federasyonun iki maçla ilgili harekete geçmemesi külubü harekete geçirdi

Abone ol

Bursaspor kongre üyeleri Lemi Keskin ve Gökhan Celbiş, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Çaykur Rizespor-Beşiktaş, Çaykur Rizespor-Akçaabat Sebatspor ve Beşiktaş-Akçaabat Sebatspor maçlarıyla ilgili detaylı soruşturma yapmaması halinde FIFA'ya gitmeyi düşündüklerini bildirdi.

Lemi Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gökhan Celbiş ile birlikte, Mayıs 2004 yılında oynanan 3 maçla ilgili, mahkemelerden alınan izinle polisin dinlediği telefon görüşmelerinin basına yansımasıyla Temmuz 2006'da ortaya çıkan delillerin yeniden incelenmesiyle ilgili TFF'ye yaptıkları başvurudan hala net bir sonuç alamadıklarını söyledi. Bu delillerin bulunduğu dava, dosya ve sayfa numaralarını sundukları TFF'nin, bu güçlü delillerden korktuğunu iddia eden Keskin, vicdani kanaatle dahi ceza verme yetkisi olan TFF'nin, bu güçlü delillere rağmen ''Şike Tahkik Kurulu'' kuramadığını öne sürdü.

Keskin, ''Şikeyi teşvik etme, delileri örtbas etme ve görevi kötüye kullanma'' iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na yaptıkları suç duyurusunun kabul gördüğünü ve savcılığın olayı ''Devlet Memuru Suçları'' kapsamına alarak 15 TFF yöneticisinin ifadelerini almaya başladığını belirterek, ''Bugüne kadar, ülkemizde şikeyle ilgili savcılıklara yapılan tüm başvurularla ilgili takipsizlik kararı verilmişti. İlk kez bu olayda tüm TFF yöneticilerinin ifadesi alınmaktadır. Bizim hedefimiz, TFF başkanı ve yöneticileri değil. İlgili 3 maçın ve yeni delillerin tekrar incelenmesidir'' diye konuştu.

Üç maçla ilgili 27 Aralıka kadar Şike Tahkik Kurulu kurulmaması halinde konuyu FIFA'ya taşıyacaklarını bildiren Keskin, şöyle devam etti: ''Yapacağımız hamleler, TFF'nin Avrupa ve dünya platformundaki kurumsal kimliğinin tartışılmasına sebep olabilir. Türkiye Futbol Federasyonu bizim federasyonumuzdur. 5 aylık hukuki mücadelemiz ve ulusal gazetelerde manşet haberlerimize rağmen, komisyon kurulmamasının tek sebebi vardır. TFF'nin, bunca girişimimize rağmen yine komisyon kurmazsa Türk halkına vereceği mesaj; 'Şike yapın biz şikeyi destekliyoruz. Kulüp başkanınız, takım kaptanınız bile anlaşsa farketmez, ama dikkat edin, küfür etmeyin, ederseniz 3 maç ceza veririz' olacaktır.''