BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.440,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternette başarılı olmanın yolları

Çağın iletişim aracı internette iş yapmayı düşünenler dikkat! Bu alandaki başarılı bir girişimcinin tavsiyelerine kulak verin...

Abone ol

Çağın iletişim aracı internet, masa başından kalkmadan kazanç kapısı aralamak isteyenlere inanılmaz fırsatlar sunuyor.

Bu keşfi yapanlar sanal dünyada önemli aşamalar kaydedip, artık açık denizlere kulaç atmaya başladılar. Dünyadaki 150 firma arasına ismini yazdıran TURKTİCARET.Net bunların başında geliyor.

Son dönemdeki ücretsiz domain hizmeti ile gündeme gelen TURKTİCARET.Net Genel Müdürü Murat Yanıklar ile sizin için konuştuk.

-Neden böyle bir kampanyaya ihtiyaç duydunuz?
Türkiye’de İnternet kullanımı her geçen gün artsa da bir alan adı almak pek çok kişi için maliyetli olabiliyor. Biz de bu doğrultuda Türkiye’de İnternet’in büyümesi, daha geniş kitlelere ulaşması ve İnternet kültürünün gelişmesi amacıyla info uzantılı alan adlarını ücretsiz verdiğimiz bir kampanya başlatmaya karar verdik.

Türkiye'de bir ilk

-Dünyada bunun benzeri bir uygulama var mı?
Dünyada benzeri uygulamalar tabi ki mevcut. Ancak Türkiye pazarı hedef alınarak ilk defa alan adının ücretsiz verildiği bir kampanya gerçekleştiriyor. Sektörümüzün öncüsü ve lideri olarak Türkiye pazarında bu alanda bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 

-Başlatılan kampanya sonrasında talep nasıl oldu?
Kampanyamız çok yoğun ilgi ile karşılandı ve bu ilgi giderek artıyor. İnternet kullanıcıları artık İnternet’te yer edinebilmenin ilk adımı olan alan adlarını hem alıyorlar hem de tavsiye edip tanıdıklarının da almalarını sağlıyorlar. 

- Türk halkı info'ya çok alışık değil bu kampanyanın en iyi şekilde olabilmesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Kampanyamızın geniş kitlelere ulaşması amacıyla hem kendi İnternet sitemizde hem de gazete, dergi ve İnternet’teki önemli yayınlarda kampanyamızı duyuran, anlatan çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca mevcut üyelerimize yönelik de bilgilendirmeler de yapıyoruz.

TURKTİCARET.Net'in başarı öyküsü
-Nasıl başladınız bu işe, neydi hedefiniz şimdi neredesiniz internetin?
Bilişim teknolojileri ile okul yıllarımda ilgilenmeye başladığımı söyleyebilirim. Mezun olduktan sonra 3 kişilik bir ekip ve 10.000 dolarlık sermayeyle kendi şirketimiz olan TURKTICARET.Net’i kurmaya karar verdik. Şu an ayda 705 bin tekil ziyaretçinin geldiği bir siteye, sitede işlem yapan 215 bini aşkın üye firmaya sahibiz. Türkiye pazarında lider olan TURKTICARET.Net, dünya da ilk 150 firma arasında yer alıyor. 

Bu tavsiyelere kulak verin!
- İnternet'ten hayatını kazanmak isteyen gençlere tavsiyeleriniz nedir?
İnternet’ten hayatını kazanmak isteyen arkadaşların başarılı olmayı gerçekten istemeleri ve karşılaştıkları zorluklar karşısında mücadeleci ve azimli olmaları gerekiyor. Baktığımızda İnternet sektörü her geçen gün gelişen ve büyüyen bir yapıya sahip. Bu nedenle sektörde yer edinebilmek için yaratıcı olmak, fırsatları değerlendirmek, planlı çalışmak ve araştırma yapmak şart. Gençler İnternet sektöründe bir yer edinmeyi amaçlıyorlarsa yoğun çalışma temposuna hazır olmalılar.