BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Kaliteli su Orhanlıda

İSKİ hizmet alanına dahil olan Orhanlı Beldesi de, AB ve Dünya Sağlık Örgütü standartlarında kaliteli suya kavuştu.

Abone ol

5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunuyla İSKİ hizmet alanına dahil olan Orhanlı Beldesi de, Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü standartlarında kaliteli içmesuyuna kavuştu.

İçmesuyu sıkıntısı çeken Tuzla’nın Orhanlı Beldesi sakinlerini, İSKİ güvencesiyle kaliteli içmesuyuna kavuşturan projeler; 24 Aralık 2006 Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali ÇODUR tarafından hizmete alındı.

Orhanlı Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla Kaymakamı Fahri Keser, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi, Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, siyasi parti temsilcileri ve İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; İstanbul’un su kaynaklarında hiçbir sıkıntının olmadığını belirterek, “Barajlarımız yüzde 50 doluluk oranıyla hizmet veriyor ve her gün Kocaeli ile Gebze’ye 50 bin metreküp su veriyoruz. İstanbul geneline de, günde 1 milyon 800 bin metreküp su veriyoruz. Sayın Başbakanımız, belediye başkanlığına geldiğinde İstanbul’un en lüks semtinde dahi bidonlarla su taşınıyordu. İstanbul’un su sorununu çözdüğü için Sayın Başbakanımıza ‘su gibi aziz olun’ diyor, kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Su, Orhanlı’nın önemli ihtiyacıydı. Hanımlar ciddi sıkıntı çekiyorlardı.

Bu mutlu güne ulaştık. Hayırlı olsun” dedi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan döneminde başlayan İstanbul’daki hızlı değişimin süratle devam ettiğini belirten Başkan Kadir Topbaş; “hayata geçirilen yatırımlar sayesinde İstanbul’un herhangi bir su sorunu kalmamıştır, çevre illere de yardım eder duruma gelmiştir. Sadece İSKİ’nin benim dönemimde yaptığı yatırımların tutarı 2 millyar YTL. İstanbul’da bir zamanlar neredeyse su taşımaktan her aileden birisi bel fıtığı olmuştu. Biz Istırancalardan su getirirken karşı çıkanlar bunları unutmasınlar. Siyasette ya menfaatiniz yada idealiniz vardır. Biz İstanbul’u ideallerimizi gerçekleştirerek yönetiyoruz” diye konuştu.

Orhanlı Beldesi’nin uluslararası standartta kaliteli içmesuyuna kavuşturulduğunu ifade eden İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur da; “yeni Belediyeler Kanunuyla İSKİ hizmet alanına dahil olan Orhanlı Beldesi’nin bugüne kadar artezyenlerden ve tankerlerden su ihtiyacını karşıladığını belirterek, şunları kaydetti; “Orhanlı Beldesi’ne kaliteli ve kesintisiz su ulaştırmak için 20 bin metreküplük su haznesi, Orhanlı Terfi Merkezi, Orhanlı Trafo Merkezi, Orhanlı Röle Terfi Merkezi, 1400 mm ve 1200 mm çelik boru terfi hatlarını yaptık.

Tepeören’de de 15 bin metreküplük su haznesi, 85 kilometre muhtelif çapta şebeke borusu inşa edildi. Toplam 54 milyon YTL’ye mal olan proje kapsamında Orhanlı Beldesi’nde ayrıca 40 kilometrelik içmesuyu şebekesi, 5 kilometre isale hattı, terfi ve trafo merkezi inşaatı da devam etmektedir.” Akfırat ve Tepeören’e 25 milyon YTL’lik daha yatırımın yapılacağını ve bu bölgelerin 6 ay içinde içmesuyu yatırımlarının tamamlanacağını belirten Dursun Ali Çodur, 2 yıl sonunda İstanbul’da susuz hiçbir yerin kalmayacağını müjdeledi.