BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.388,12
HABER /  DÜNYA

İran, İsrail'e savaş mı ilan etti! Razavi Türbesi'ne 'kara sancak' çekildi! İki kelime: 'Süre doldu'

İSRAİL'in Gazze'de hastaneyi vurup en az 660 sivili katletmesinin ardından İran hareketlendi. İran'ın son adımı, İsrail'e karşı savaş mı ilan ettiklerini sorgulanmasına neden oldu. 'Kara Bayrak' çekilmesi ne anlama geliyor...

Abone ol

7 Ekim'de Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu ile büyük kayıp veren İsrail Gazze'de saldırıların dozunu daha da artırdı. Kadın, çocuk dinlemeyen işgalci İsrail Filistinlileri fosfor bombalarıyla vururken Gazze'ye ölüm yağdırıyor. Bölgede elektriği suyu ve gıda gidişini kesen İsrail'e ABD silah desteği sağlıyor. Batı ise savaş suçuna karşı gözlerini kapatıyor.

Yeni bir savaş suçu daha

Son olarak sivilleri katletmek için fosfor bombası kullanarak büyük bir vahşete imza atan işgalci İsrail El-Mamedani Hastanesi'ni vurarak en az 660 kişiyi katletti. Enkaz altında yüzlerce insan olduğu belirtiliyor. Hastanede ölenlerin çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor.

İran'dan iki kelimelik açıklama: Süre doldu

İran'ın Suriye büyükelçiliği saldırının hemen ardından 'süre doldu' paylaşımında bulundu. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'da Twitter hesabından yaptığı açıklamada binlerce masum kadın ve çocuğu hastanede katleden İsrail'e karşı küresel birliğin zamanı geldiğini vurguladı ve 'süre doldu' dedi.

İran siyah sancak çekti

Yaşanan katliamın ardından İran'ın Horasan vilayeti Meşhed'deki Razavi Türbesi'ne "İntikam" çağrısını temsil eden siyah sancak çekildi.

Siyah sancak çekilmesi ne anlama geliyor?

Siyah bayrak intikam işareti ve askerleri savaşa yönlendirirken giyilen başlığın rengdir. Bağdat'tan hüküm süren Abbasi Hanedanı (750-1258), Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in akrabalarının öldürülmesi ve Kerbela Savaşı'nın anısına yas sembolü olarak siyah rengi almıştır.
.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Gazze’de çocuklar ölümü böyle bekliyor! Öldürülünce aileleri tanıyabilsin diye...
Foto Galeri Gazze’de çocuklar ölümü böyle bekliyor! Öldürülünce aileleri tanıyabilsin diye... Galeriye Gözat